Petitchef

Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate

Desert
4 porții
1 h 30 m
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pentru baza de ciocolata, topeste untul cu ciocolata la bain-marie .Adauga la ciocolata cappuccino, mierea, zaharul, cacaoa si sarea si amesteca bine.Adauga smantana si vanilia si continua sa amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat.Toarna sosul de ciocolata intr-o tava mai adanca.
  • Incalzeste cuptorul la 180°C.Pentru crema de vanilie, pune intr-o cratita frisca impreuna cu semintele rase si pastaia de vanilie si lasa-le sa fiarba usor.Intr-un bol bate galbenusurile cu zahar si rom.Pune bolul peste o cratita cu apa ce fierbe si amesteca repede pana ce ouale si-au dublat volumul s-au ingrosat putin.Ia bolul de la caldura.
  • Indeparteaza pastaia de vanilie din frisca apoi toarn-o incet peste galbenusuri, amestecand continuu.Pune bolul din nou peste cratita cu apa, si cu o lingura de lemn, amesteca pe foc mediu pana ce amestecul s-a ingrosat si acopera spatele lingurii.Ia amestecul de pe foc si strecoara-l.Toarna-l peste sosul de ciocolata din tava. Da totul la copt la bain-marie pentru 50-60 minute.
  • Dupa ce s-a copt, lasa prajitura sa se raceasca, apoi da-o la rece cel putin 3 ore. 3. Taie bananele in lungime si aseaza-le peste prajitura racita.Stropeste bananele cu rom si presara zahar deasupra. Caramelizeaza zaharul cu o torta sau da prajitura in cuptorul incins timp de 2 minute.


Poze

Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate
Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate - poza 2
Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate - poza 3
Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate - poza 4
Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate - poza 5
Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate - poza 6
Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate - poza 7
Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate - poza 8
Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate - poza 9
Crema de vanilie cu ciocolata si banane caramelizate - poza 10

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
Cremă de banane, înghețată vegană cu banane!
6 porții
4 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă ciocolată și alune
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
20 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
Cremă tartinabilă de ciocolată & cafea
4 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
Cremă cu cafea și ganache de cafea sau cioclată
2 porții
2 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează