Petitchef

Cartofi frantuzesti cu pulpa de porc

Felul principal
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
600 g pulpa de porc

1 kg cartofi albi

50 g faina

50 g unt

4 oua

350 ml lapte

200 g smantana

125 g cascaval

sare, piper, boia

Preparare

  • Se fierb cartofii in coaja.Se spala si se curata carnea.Se portioneaza in 6 bucati egale ca marime.Se pun ouale sa fiarba pentru 10 minute, sa fie tari.
  • Se curata cartofii de coaja si se taie rondele.La fel se procedeaza si cu ouale.Se pune untul sa se topeasca si laptele sa se incalzeasca.Se adauga faina la unt si se amesteca bine.Apoi se adauga laptele fierbinte in mai multe etape amestecand bine dupa fiecare.
  • Dupa ce ati incorporat tot laptele si ati obtinut un sos gros, se toarna peste cartofi.Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca bine.
  • Se prajesc bucatile de carne in putin ulei, pe ambele parti, si se condimenteaza cu sare, piper si boia.Se inabuse cu o cana si jumatate de apa si se lasa pe foc domol, pana ce carnea este bine patrunsa.
  • Se tapeteaza o forma pentru cuptor cu unt si pesmet.Se aseaza jumatate din compozitia de cartofi cu sos alb.
  • Se acopera cu rondele de ou fiert, apoi cu restul de cartofi.Se unge cu smantana si se presara cascaval ras.Se da la cuptor pentru 35-40 de minute.
  • Se scoate si se lasa sa se raceasca putin inainte de a portiona.Se serveste cu carne si muraturi.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
6 porții
40 min
Foarte ușor
1.7 / 5
Rețetă Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
4 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1h35m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti"Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti"

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: