Petitchef

Cartofi frantuzesti

Desert
4 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se fieb cartofii in coaja, dupa ce i-ai spalat bine de tot cu detergent de vase si burete. Se lasa sa se raceasca, se cojesc si se taie felii transversale. Brnza se amesteca toata intr-un castron, astfel incat sa ai in stratul de branza toate tipurile de branza.
  • Se unge cu unt vasul care va merge la cuptor, si se va pune in straturi cartofi, branza, cartofi, ultimul strat va fi de branza. Intre staturi pui cateva feliute de unt.
  • Oualele se bat impreuna cu smantana si se pun deasupra. Se da la cuptor pentru 30-40 de minute pana se aureste la suprafata.
  • Este foarte buna calda, aburinda asa cum a mancat-o eu si nu stiu daca si rece este ok, ca nu a mai apucat sa se si raceasca.


Întrebări:




Comentarii:

Georg, 01/03/2019

Cam exagerata igiena (chestia cu cartofii spalati cu detergent). In rest, merge; Mozzarela? Ma rog, chestie de gust, acum se poarta. Este mai bun cu un cascaval (si asta e de origine italieneasca).

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Eugen, 01/03/2019

În Franța rețeta poartă denumirea de .... cartofi englezești !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Stefan, 01/10/2020

Nu am auzit până acum ca cineva, normal la cap,să spele cartofii cu detergent.
Iar dacă aveți probleme cu limba română, puneți pe altcineva să vă scrie rețeta.

(2) (0) Abuz
cornel, 01/03/2019

Adica este reteta de DESERT? Si cine ii mananca la desert? Diabeticii? Nici ei nu au voie ca de ... contin chestii interzise pentru ei.

(0) (0) Abuz
jemenez_garcia_a2014
jemenez_garcia_a2014, 01/03/2019

Cum adică să speli cartofii cu detergent? Ești sănătoasă la bilă?????

(4) (0) Abuz
AOfelia
AOfelia, 04/11/2018

O voi face!

(0) (0) Abuz
20/07/2018

"Oualele se bat impreuna cu smantana" Exact asa zic si analfabetelele si toate proastelele care posteaza aici!

(2) (0) Abuz
22/10/2013

Bun

(0) (0) Abuz
19/05/2013

È
buono però ha qualcosa che non va! D=
come fai a lavarli con il sapone e la spugna ? sei scema? sei molto stupida, anzi pazza!
:'(
:P

(2) (0) Abuz
19/10/2012

Excelent!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi gratinați la air fryer
Cartofi gratinați la air fryer
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cartofi spiralați la cuptor
Cartofi spiralați la cuptor
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu somon
Cartofi umpluti cu somon
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti! Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti! Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti "Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti"

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează