Petitchef

Cartofi frantuzesti

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 kg cartofi fierti

350 g telemea sau feta rasa,sau amestec de branza dulce de vaci si telemea

5 oua fierte tari

300 ml smantana de gatit

75 g unt

3-4 lg de pesmet ,optional.

Preparare

  • Cartofii se fierb in coaja,dupa ce se racesc se curata si taie felii sau cuburi,dupa,dorinta. Intr-un vas termorezistent,uns cu unt se pun straturi alternative de cartofi,oua taiate felii,branza/bucatele de unt.
  • La sfarsit se adauga smantana,eventuas amestecata cu pesmet.E nu folosesc pesmet. Vasul se pune in cuptorul preincazit la 250* C si se lasa cam 30-40 de minute,pana cartofii se rumenesc.
  • Se pot servi calzi alaturi de snitele sau friptura si o salata sau ca atare,ca sunt tare buni si merita incecati.

Poze

Cartofi frantuzesti, poza 1
Cartofi frantuzesti, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

15/11/2013

Bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cartofi frantuzesti
Cartofi frantuzesti
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi frantuzesti sau frauzti
Cartofi frantuzesti sau frauzti
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Cartofi copti - petitchef
Cartofi copti - petitchef
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.