Petitchef

Cum vopsim oua rosii natural...cu foi de ceapa rosie

Aperitiv
5 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 5
foitele de la 1 kg de ceapa rosie

500 ml apa

5 oua

2 linguri de otet

un praf de sare

Preparare

  • Inainte cu vreo 12 ore desfacem de pe fiecare ceapa foitele uscate, le punem intr-un vas neagru teflonat si le lasam la frigider pana spre seara.
  • Ouale le spalat usor cu un burete imbibat cu detergent pentru a le degresa.
    Punem vasul cu foile de ceapa pe ochiul mic de la aragaz, adaugam doua linguri de otet si un praf de sare, iar cand incepe adaugam rand pe rand ouale.
  • Lasam sa fiarba 20-25 de minute sau pana cand obtinem nuanta dorita. La inceput vor fi mai pale, iar spre final vor fi grena. Daca le lasam in apa-n care au fiert pana se racesc obtinem o culoare mult mai intinsa.
  • Scoatem ouale pe un prosop de hartie si le lasam sa se racoreasca, apoi le ungem pe toata suprafata cu ulei pentru a capata luciu. Daca dorim sa facem si alte oua, folosim aceleasi foite doar ca adaugam alte oua si apa cat sa le acopere.
  • Pentru a obtine oua galbene sau portocalii, folositi foite de ceapa galbena. gasit si varianta de vopsire cu sfecla rosie. Incercati si aceasta varianta.Cu indicatii mi-au fost de ajutor prietenii din comunitatea RC si Cristi (Bucatar Maniac).

Poze

CUM VOPSIM OUA ROSII NATURAL...CU FOI DE CEAPA ROSIE, poza 1CUM VOPSIM OUA ROSII NATURAL...CU FOI DE CEAPA ROSIE, poza 2CUM VOPSIM OUA ROSII NATURAL...CU FOI DE CEAPA ROSIE, poza 3



Comentarii:

04/05/2013

Multumesc! super !! UN PASTE MINUNAT!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Oua rosii de paste
Oua rosii de paste
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Salata de ton, oua si ceapa
Salata de ton, oua si ceapa
6 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Oua vopsite natural
Oua vopsite natural
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciuperci cu oua
Ciuperci cu oua
12 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa - istorie si curiozitatiCeapa - istorie si curiozitatiTotul despre Sfecla Rosie!Totul despre Sfecla Rosie!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: