Petitchef

Budinca de mere

Desert
6 porții
25 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se curata merele si se dau pe razatoare. Se pot da si prin robot, insa trebuie sa aveti grija sa nu rezulte piure de mere. A apelat la clasica razatoare : e grozava pentru ca nu face nici un pic de zgomot cand doarme nazdravanul meu.
  • A separat albusul de galbenus : abusul l-a batut spuma iar galbenusul l-am frecat cu zahar.
  • A tocat nucile cat mai fin si le-a turnat peste mere. A adaugat albusul, galbenusul si pesmetul si a amestecat pana la omogenizare.
  • Compozitia astfel obtinuta am turnat-o intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet.
  • A pus compozitia in cuptor, la foc mare pentru circa 15 minute apoi la foc mediu pana se rumeneste frumos.


Poze

Budinca de mere
Budinca de mere - poza 2
Budinca de mere - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

12/11/2013

Foarte buna si sanatoasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
gabriela_g2019
gabriela_g2019, 18/02/2019

Ma bucur ca nu are foarte mult zahar - unt

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca de chia si kiwi
Budinca de chia si kiwi
1 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Budincă de paste în friteuza cu aer
Budincă de paste în friteuza cu aer
2 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu mere, nuci si scortisoara
Tarta cu mere, nuci si scortisoara
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Strudelul cu mere - specialitate vieneza Strudelul cu mere - specialitate vieneza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează