Petitchef

Mere coapte la cuptor

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
8 mere potrivite

150 g zahar

1 lingura marmelada

100 g zahar pudra

3 linguri pesmet

3 oua

50 g nuci

25 g unt

½ lingurita scortisoara

Preparare

  • Se face un sirop din zahar si un pahar cu apa in care se pun merele curatate de coaja si de simburi. Se scot si se scurg bine. Se umplu merele cu marmelada amestecata cu nucile putin prajite si macinate.
  • Se unge forma cu unt, se aseaza merele umplute si se toarna peste ele un sos facut din 100 gr zahar pudra frecat bine cu galbenusurile, pesmetul, albusurile batute spuma si scortisoara. Se coc pina se rumenesc.
  • La fel se pregatesc gutuile, cu deosebire ca nu se curata de coaja, se taie in doua si se curata bine
    toata partea tare.

Întrebări:




Comentarii:

Daniela, 17/10/2018

Foarte bune!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/10/2012

Bunicica

(0) (0) Abuz
09/07/2012

Varza!!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Mere coapte la cuptor cu ciocolata
Mere coapte la cuptor cu ciocolata
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Mere coapte umplute cu smochine
Mere coapte umplute cu smochine
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Mere coapte
Mere coapte
5 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Mere coapte cu scortisoara
Mere coapte cu scortisoara
4 porții
50 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.