Petitchef

Mere coapte la cuptor

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se face un sirop din zahar si un pahar cu apa in care se pun merele curatate de coaja si de simburi. Se scot si se scurg bine. Se umplu merele cu marmelada amestecata cu nucile putin prajite si macinate.
  • Se unge forma cu unt, se aseaza merele umplute si se toarna peste ele un sos facut din 100 gr zahar pudra frecat bine cu galbenusurile, pesmetul, albusurile batute spuma si scortisoara. Se coc pina se rumenesc.
  • La fel se pregatesc gutuile, cu deosebire ca nu se curata de coaja, se taie in doua si se curata bine
    toata partea tare.


Întrebări:




Comentarii:

Daniela, 17/10/2018

Foarte bune!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/10/2012

Bunicica

(0) (0) Abuz
09/07/2012

Varza!!!!!!

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mere coapte cu scortisoara
Mere coapte cu scortisoara
4 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Mere caramelizate
Mere caramelizate
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
6 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.