Petitchef

Placinta cu carne si ciuperci

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru aluat:

500 g faina

o cana apa calda(250g)

25 g drojdie

1 lingurita sare


un borcanel de ciuperci champignon taiate(150g)

3 oua


2 l ulei

1 g faina

condimente.

Preparare

  • Intr-o cratita se pune uleiul , ceapa taiata marunt,se adauga carnea si se calesc cateva minute. Se adauga si ciupercile din borcan care au fost scurse si se calesc impreuna.
  • Se ia cratita deoparte si se condimenteaza dupa gust cu sare ,piper ,un pic de boia ,vegeta si marar proaspat din gradina.
  • Ouale se bat ca la omleta, se adauga faina si se amesteca cu carnea bine de tot.
    Dupa ce aluatul s-a dospit,intindem o foaie mare cam de 40/20cm, peste care se presara o lingura cu gris.
  • Punem compozitia de carne si o intindem pe toata suprafata foii si rulam din ambele capete spre mijloc ;se taie in doua pe latime si se pun una langa alta,intr-o tava unsa cu ulei.
  • Se unge placinta cu ulei deasupra si se da la cuptor pana se rumeneste ,la mine a durat 35 de minute.
    Intre timp ,se bat doua oua intregi cu o lingura de iaurt si un varf cutit sare se pune oul peste placinta coapta si se mai da 10 minute la cuptor.
  • Se scoate ,se lasa putin sa se racoreasca ,apoi se poate intoarce pe un platou. Si iata placinta taiata calda e mai buna si oricum nu are nimeni rabdare pana se raceste.

Poze

Placinta cu carne si ciuperci, poza 1Placinta cu carne si ciuperci, poza 2Placinta cu carne si ciuperci, poza 3Placinta cu carne si ciuperci, poza 4Placinta cu carne si ciuperci, poza 5Placinta cu carne si ciuperci, poza 6Placinta cu carne si ciuperci, poza 7Placinta cu carne si ciuperci, poza 8Placinta cu carne si ciuperci, poza 9Placinta cu carne si ciuperci, poza 10Placinta cu carne si ciuperci, poza 11Placinta cu carne si ciuperci, poza 12Placinta cu carne si ciuperci, poza 13Placinta cu carne si ciuperci, poza 14



Comentarii (14):

01/02/2018

KK

(0) (0) Abuz
sandu veronica, 14/05/2016

De tot rahatul,daca nu te pricepi mai bine stai in banca ta.

(0) (0) Abuz
08/05/2016

Invata sa scrii sau .. stai dracului la bucatarie si nu iti mai "etala" incultura. Pa si ....

(0) (0) Abuz
07/02/2015

Ce inseamna 2 l ulei? Poate linguri nu Litri si ce inseamna 1 g faina? 1 gram de faina? serios?

(0) (0) Abuz
31/01/2014

Spersa fie si gustoasa ca arata trasnet

(0) (0) Abuz
22/01/2014

IDEALE PRT ATI UIMI IUBITUL DRAGOSTEA TRECE PRIN STOMAC

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Bini di tat

(0) (0) Abuz
06/12/2013

Suuper gustoasa

(0) (0) Abuz
05/10/2013

Boooo

(0) (0) Abuz
05/10/2013

De abia astept sa incerc aceasta reteta...sper sa imi iasa bine..

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu bere si carne
Placinta cu bere si carne
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Placinta cu carne
Placinta cu carne
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Placinta de spaghete cu carne
Placinta de spaghete cu carne
6 porții
50 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
6 porții
1h10m
Foarte ușor
1 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Stii sa folosesti corect un termometru pentru carne?Stii sa folosesti corect un termometru pentru carne?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: