Petitchef

Placinta cu carne si ciuperci

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru aluat:

Preparare

  • Intr-o cratita se pune uleiul , ceapa taiata marunt,se adauga carnea si se calesc cateva minute. Se adauga si ciupercile din borcan care au fost scurse si se calesc impreuna.
  • Se ia cratita deoparte si se condimenteaza dupa gust cu sare ,piper ,un pic de boia ,vegeta si marar proaspat din gradina.
  • Ouale se bat ca la omleta, se adauga faina si se amesteca cu carnea bine de tot.
    Dupa ce aluatul s-a dospit,intindem o foaie mare cam de 40/20cm, peste care se presara o lingura cu gris.
  • Punem compozitia de carne si o intindem pe toata suprafata foii si rulam din ambele capete spre mijloc ;se taie in doua pe latime si se pun una langa alta,intr-o tava unsa cu ulei.
  • Se unge placinta cu ulei deasupra si se da la cuptor pana se rumeneste ,la mine a durat 35 de minute.
    Intre timp ,se bat doua oua intregi cu o lingura de iaurt si un varf cutit sare se pune oul peste placinta coapta si se mai da 10 minute la cuptor.
  • Se scoate ,se lasa putin sa se racoreasca ,apoi se poate intoarce pe un platou. Si iata placinta taiata calda e mai buna si oricum nu are nimeni rabdare pana se raceste.


Poze

Placinta cu carne si ciuperci
Placinta cu carne si ciuperci - poza 2
Placinta cu carne si ciuperci - poza 3
Placinta cu carne si ciuperci - poza 4
Placinta cu carne si ciuperci - poza 5
Placinta cu carne si ciuperci - poza 6
Placinta cu carne si ciuperci - poza 7
Placinta cu carne si ciuperci - poza 8
Placinta cu carne si ciuperci - poza 9
Placinta cu carne si ciuperci - poza 10
Placinta cu carne si ciuperci - poza 11
Placinta cu carne si ciuperci - poza 12
Placinta cu carne si ciuperci - poza 13
Placinta cu carne si ciuperci - poza 14

Întrebări:




Comentarii (15):

nicoleta_i2018, 01/07/2023

Reteta nu e rea dar cum ai scris-o tu...si spui de ciuperci din borcan si in poza sunt ciuperci proaspete. N-ai prea nimerit nici cu scrisul , nici cu pozele. Poate data viitoare iti iese mai bine.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/02/2018

KK

(0) (0) Abuz
sandu veronica, 14/05/2016

De tot rahatul,daca nu te pricepi mai bine stai in banca ta.

(0) (0) Abuz
08/05/2016

Invata sa scrii sau .. stai dracului la bucatarie si nu iti mai "etala" incultura. Pa si ....

(0) (0) Abuz
07/02/2015

Ce inseamna 2 l ulei? Poate linguri nu Litri si ce inseamna 1 g faina? 1 gram de faina? serios?

(1) (0) Abuz
31/01/2014

Spersa fie si gustoasa ca arata trasnet

(0) (1) Abuz
22/01/2014

IDEALE PRT ATI UIMI IUBITUL DRAGOSTEA TRECE PRIN STOMAC

(0) (1) Abuz
30/12/2013

Bini di tat

(0) (0) Abuz
06/12/2013

Suuper gustoasa

(0) (0) Abuz
05/10/2013

Boooo

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-petitchef
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
Plăcintă extra rapidă și ușoară din 3 ingrediente!
6 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta cu zahar
Placinta cu zahar
8 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează