Petitchef

Zacusca

Aperitiv
10 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • .Rosiile se fac suc, care se scade pana se face gros ca bulionul (mama a facut suc de rosii cu ceva timp in urma, asa ca am folosit din acela) .
  • Vinetele se coc si se lasa sa se scurga cateva ore ( cumparasem cu cateva saptamani in urma multe kilograme de vinete pe care copt , curatat, tocat si congelat sunt o mare fana a salatei de vinete; vinetele cele mai putin aspectuoase pus separat si le-am folosit la zacusca).
  • Se coc ardei si gogosarii, apoi se taie cu cutitul in bucatele.Incercati sa pastrati zeama care se formeaza in interiorul lor in timpul coacerii, e delicioasa de pus in zacusca.
  • Ceapa taiata maruntel se caleste in 1 l de ulei. Se pun toate la fiert timp de 3-4 ore mestecandu-se constant, pana cand uleiul iese la suprafata.
  • Se pune foarte fierbinte in borcane (incalzite; aveti grija sa nu ramana spatii cu aer ; se elimina lovindu-se borcanul ca sa se aseze zacusca mai bine)care se leaga bine si se pun sa fiarba la bain-marie 15-20 de minute sau se pune la fiert niste ulei (100 ml) care se pune deasupra zacustei astfel icnat sa se formeze o pelicula , apoi se pune capacul (realizandu-se o vidare).


Poze

Zacusca
Zacusca - poza 2
Zacusca - poza 3
Zacusca - poza 4
Zacusca - poza 5
Zacusca - poza 6
Zacusca - poza 7
Zacusca - poza 8
Zacusca - poza 9
Zacusca - poza 10

Întrebări:




Comentarii:

23/08/2011

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
20 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează