Zacusca cu fasole boabe

(4.37/5 - 270 voturi)
36 comentarii


  • Zacusca cu Fasole Boabe
  • Zacusca cu Fasole Boabe, Poza 2
  • Zacusca cu Fasole Boabe, Poza 3
  • Zacusca cu Fasole Boabe, Poza 4
  • Zacusca cu Fasole Boabe, Poza 5
  • Zacusca cu Fasole Boabe, Poza 6
  • Zacusca cu Fasole Boabe, Poza 7
  • Zacusca cu Fasole Boabe, Poza 8
  • Zacusca cu Fasole Boabe, Poza 9
Tipul rețetei:
Felul principal
Numarul de porții:
2 porții
Timpul de preparare:
30 minute
Timpul de gătire:
20 minute
Gata în:
50 minute
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 3 kg ceapa
- 3 kg gogosari
- 1 kg fasole boabe alba
- 1 l ulei
- 750 ml bulion
- sare grunjoasa
- piper , 2 foi de dafin

Preparare

Etapa 1

Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In acest timp ne ocupam de restul de ingrediente.
Curatam ceapa si o macinam. Punem intr-o cratita 1/2 l ulei si calim ceapa cu un pic de sare pana aceasta se inmoaie.

Etapa 2

Gogosarii ii curatam de samburi, ii spalam apoi ii macinam si ii calim si pe acestia separat pe 1/2 l ulei cu un pic de sare pana pasta se ingroasa (circa 1 ora ii lasam la calit ).

Etapa 3

Dupa ce am terminat de calit ceapa si gogosarii separat (asa scurtam timpul de pregatire ), intr-o alta cratita mai mare adaugam ceapa si gogosarii caliti in prealabil apoi adaugam si fasolea fiarta ,piperul macinat, si foile de dafin lasand sa fiarba impreuna inca circa 30 minute (timp in care vom amesteca mereu), dupa care adaugam bulionul si sare daca mai e nevoie.

Etapa 4

Bulion putem adauga mai mult daca vrem ca zacusca sa fie mai acrisoara.Dupa ce adaugat si bulionul lasam totul pe foc pentru inca aproximativ 30 minute . Adaugam 1 lingura salicil (sau praf conservant ) amestecam pana se dizolva , asezam zacusca in borcanase si le dam la dunst uscat pana a doua zi .






Punctează această reţetă:

Comentarii (36):

4 / 5
Postat 09/10/2013, 16:28

Comentariul tău:foarte buna am pus si eu dupa reteta aceaste

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 29/09/2015, 19:04

Fasolea boabe nu se fierbe cu sare!!!Se adauga la sfarsit...

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 20/08/2013, 07:52

A iesit delicioasa, eu am copt gogosari pt un plus de gust.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 28/08/2012, 10:51

Foarte bineeee multumesc pt k ati postato pe internet

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/10/2013, 11:31

Tocmai acum fac si eu aceasta reteta minunata !

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/10/2013, 11:21

Forte bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Comentariul tău:

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 20/09/2013, 12:15

ÎMI PLACE! ESTE DELICIOASĂ! MULŢUMESC.

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 28/09/2013, 07:14

O vom pregati si noi in aceasta toamna

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 10/09/2013, 15:33

Foarte buna, va recomand sa o faceti

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 03/09/2013, 16:28

Nu am facut-o dar sper sa iasa buna

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale