Petitchef

Zacusca cu fasole boabe

Felul principal
2 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

- 3 kg ceapa

- 3 kg gogosari

- 1 kg fasole boabe alba

- 1 l ulei

- 750 ml bulion

- sare grunjoasa

- piper , 2 foi de dafin

Preparare

Etapa 1

Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In acest timp ne ocupam de restul de ingrediente.
Curatam ceapa si o macinam. Punem intr-o cratita 1/2 l ulei si calim ceapa cu un pic de sare pana aceasta se inmoaie.

Etapa 2

Gogosarii ii curatam de samburi, ii spalam apoi ii macinam si ii calim si pe acestia separat pe 1/2 l ulei cu un pic de sare pana pasta se ingroasa (circa 1 ora ii lasam la calit ).

Etapa 3

Dupa ce am terminat de calit ceapa si gogosarii separat (asa scurtam timpul de pregatire ), intr-o alta cratita mai mare adaugam ceapa si gogosarii caliti in prealabil apoi adaugam si fasolea fiarta ,piperul macinat, si foile de dafin lasand sa fiarba impreuna inca circa 30 minute (timp in care vom amesteca mereu), dupa care adaugam bulionul si sare daca mai e nevoie.

Etapa 4

Bulion putem adauga mai mult daca vrem ca zacusca sa fie mai acrisoara.Dupa ce adaugat si bulionul lasam totul pe foc pentru inca aproximativ 30 minute . Adaugam 1 lingura salicil (sau praf conservant ) amestecam pana se dizolva , asezam zacusca in borcanase si le dam la dunst uscat pana a doua zi .




Comentarii (36):

09/10/2013

Comentariul tău:foarte buna am pus si eu dupa reteta aceaste

(0) (0) Abuz
29/09/2015

Fasolea boabe nu se fierbe cu sare!!!Se adauga la sfarsit...

(0) (0) Abuz
20/08/2013

A iesit delicioasa, eu am copt gogosari pt un plus de gust.

(0) (0) Abuz
28/08/2012

Foarte bineeee multumesc pt k ati postato pe internet

(0) (0) Abuz
16/10/2013

Tocmai acum fac si eu aceasta reteta minunata !

(0) (0) Abuz
09/10/2013

Forte bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Comentariul tău:

(0) (0) Abuz
20/09/2013

ÎMI PLACE! ESTE DELICIOASĂ! MULŢUMESC.

(0) (0) Abuz
28/09/2013

O vom pregati si noi in aceasta toamna

(0) (0) Abuz
10/09/2013

Foarte buna, va recomand sa o faceti

(0) (0) Abuz
03/09/2013

Nu am facut-o dar sper sa iasa buna

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale