Petitchef

Zacusca de vinete

Anul acesta, am vrut sa incerc sa fac zacusca cu vinete fierte , nu coapte si vreau sa va spun ca a iesit la fel de buna. Deci, dragele mele daca nu aveti timp pentru coptul vinetelor si nu vreti sa faceti mizerie prea mare in bucatarie , faceti aceasta reteta!

Altele
8 porții
30 min
2 ore
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Etapa 1 - Zacusca de vinete
    Sa incepem:
    Coaceti ardeii in cuptor.
  • Etapa 2 - Zacusca de vinete
    Puneti o tava dedesubt ca sa nu murdariti prea tare!

    Ii puneti apoi ,intr-un vas si presarati sare , ca sa se cojeasca usor.Apoi ii dati prin robot.

    Curatati ceapa si morcovul si ii dati si pe ei prin robot.

    Vinetele se curata de coaja se taie in patru si se pun in oala cu apa si sare la fiert.
  • Etapa 3 - Zacusca de vinete
    Se fierb pana se inmoaie, apoi scoateti intr-o sita si scurgeti! La fel , le dati prin robot!

    Intr-o oala de tuci, puneti uleiul la infierbantat apoi puneti ceapa si 1 cana de apa.

    Cand ceapa s-a fiert, se adauga morcovul.

    Cand s-au calit cele doua, se adauga ardeii, vinetele si mai tarziu sucul de rosii.
  • Etapa 4 - Zacusca de vinete
    Se condimenteaza cu sare si piper.

    Lasam sa fiarba la foc mic, mestecand in zacusca sa nu se prinda, cam 3 ore.

    Apoi o punem in borcane si mai dam cam 30 min la cuptor , pentru sterilizare!

    Sper sa va placa si sa aveti spor la treaba!!!


Întrebări:




Comentarii:

06/09/2016

Acuma o fierb o gust de cite ori mestec e buna va pup

(0) (0) Abuz
03/09/2016

Se usureaza munca !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează