Petitchef

Zacusca de vinete

Altele
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se coc vinetele, se decojesc si se lasa la scurs. Se face acelasi lucru cu ardeii si gogosarii . Se incinge uleiul; se toaca ceapa marunt si se prajeste in uleiul incins.
  • Se adauga ardeii, capia sau gogosarii, trecuti prin masina de tocat si se amesteca totul bine. Se lasa sa se dinstuie putin si se pun morcovii rasi.
  • Se pune sare si piper dupa gust, si zahar daca doriti zacusca mai dulce.Dupa ce scade bine, se adauga vinetele macinate si bulionul. Se amesteca intruna.
  • Cand intreaga compozitie scade indeajuns iar uleiul se ridica la suprafata , zacusca e gata.
  • Intre timp se pregatesc borcanele: se pun in cuptor la incalzit si se scot, cate unul, pentru a fi umplut cu zacusca fierbinte. Se pun capace si se aseaza sub paturi, la cald, pana cand se racesc .


Poze

Zacusca de vinete
Zacusca de vinete - poza 2
Zacusca de vinete - poza 3

Întrebări:




Comentarii (44):

bratari_d2021, 08/10/2021

A iesit super delicioasa zacusca ! O reteta minunata

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/10/2013

Intradevar delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/08/2013

Super de buna .....am facut si eu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/08/2013

Buna!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 06/09/2022

Mi se pare prea lichida zacusca din poza. Eu nu pun morcov, ever! Nu-mi place sa ma-mpusti, morcovul! E bun in ciorbe, in supe si in inca 2-3 mancaruri dar atat, in rest sa n-aud de morcov, ca fac alergie! Nu-mi mai place la reteta asta ca sunt date toate prin masina de tocat iar ardeiul crud nu este atat de gustos ca cel copt. Eu le toc la cutit sau, daca ma grabesc, le dau foarte putin la robot cu functia puls in asa fel incat sa ramana fasii de ardei sau de gogosar. Despre cantitati nu comentez pentru ca fiecare face cat vrea si cat are nevoie. Cred ca scazuta in cuptor la foc mic iese mult mai gustoasa mai ales daca i-ai mai pune si cateva foi de dafin si niste boabe de piper pentru aroma.

(1) (0) Abuz
Lixandra, 15/03/2019

Prea mult ulei , o jumatate de litru e suficient . Eu folosesc numai gogoosari si nu-i coc , ii tai felii si-i incing impreuna cu ceapa taiata pestisori pana se inmoaie bine dupa care ii dau prin masina de tocat impreuna cu vinetele . E mult mai putina munca si gustul e acelasi . Nu am folosit niciodata morcovi , e o idee .

(0) (1) Abuz
06/10/2015

Asa fac si eu zacusca, doar că pun vreo 2 kg. de morcovi, iese fff. bună și nu deranjează firea.

(0) (1) Abuz
03/08/2015

N-ai invatat la scoala ca dupa forma prescurtata a unitatilor de masura (kg, g, ml etc.) nu se pune punct?

(0) (2) Abuz
31/07/2015

Este foarte gustoasa.Asa o fac si eu, numai ca eu "incing" si morcovul putin cu ceapa (dupa ce ceapa a devenit usor "sticloasa".)La cantitatea aceasta de vinete eu as pune 1kg de morcov si nu as adauga zahar pentru ca o sa ia dulceata morcovului...

(0) (0) Abuz
15/10/2013

Si vreau sa incerc cu morcovi cred ca fff buna !!!

(0) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
Baba ganoush, delicioasa salată libaneză de vinete
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează