Petitchef

Zacusca de vinete

Altele
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
10 kg. vinete

3,5 kg. ardei gras

3,5 kg. capia sau gogosari

500 g. morcovi rasi

3 kg. ceapa

1,5 litri ulei

2 litri bulion

sare grunjoasa

piper

1 lingura zahar

Preparare

  • Se coc vinetele, se decojesc si se lasa la scurs. Se face acelasi lucru cu ardeii si gogosarii . Se incinge uleiul; se toaca ceapa marunt si se prajeste in uleiul incins.
  • Se adauga ardeii, capia sau gogosarii, trecuti prin masina de tocat si se amesteca totul bine. Se lasa sa se dinstuie putin si se pun morcovii rasi.
  • Se pune sare si piper dupa gust, si zahar daca doriti zacusca mai dulce.Dupa ce scade bine, se adauga vinetele macinate si bulionul. Se amesteca intruna.
  • Cand intreaga compozitie scade indeajuns iar uleiul se ridica la suprafata , zacusca e gata.
  • Intre timp se pregatesc borcanele: se pun in cuptor la incalzit si se scot, cate unul, pentru a fi umplut cu zacusca fierbinte. Se pun capace si se aseaza sub paturi, la cald, pana cand se racesc .

Poze

Zacusca de vinete, poza 1Zacusca de vinete, poza 2Zacusca de vinete, poza 3


Comentarii (42):

28/10/2013

Intradevar delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/08/2013

Super de buna .....am facut si eu

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/08/2013

Buna!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Lixandra, 15/03/2019

Prea mult ulei , o jumatate de litru e suficient . Eu folosesc numai gogoosari si nu-i coc , ii tai felii si-i incing impreuna cu ceapa taiata pestisori pana se inmoaie bine dupa care ii dau prin masina de tocat impreuna cu vinetele . E mult mai putina munca si gustul e acelasi . Nu am folosit niciodata morcovi , e o idee .

(0) (0) Abuz
06/10/2015

Asa fac si eu zacusca, doar că pun vreo 2 kg. de morcovi, iese fff. bună și nu deranjează firea.

(0) (0) Abuz
03/08/2015

N-ai invatat la scoala ca dupa forma prescurtata a unitatilor de masura (kg, g, ml etc.) nu se pune punct?

(0) (1) Abuz
31/07/2015

Este foarte gustoasa.Asa o fac si eu, numai ca eu "incing" si morcovul putin cu ceapa (dupa ce ceapa a devenit usor "sticloasa".)La cantitatea aceasta de vinete eu as pune 1kg de morcov si nu as adauga zahar pentru ca o sa ia dulceata morcovului...

(0) (0) Abuz
15/10/2013

Si vreau sa incerc cu morcovi cred ca fff buna !!!

(0) (0) Abuz
07/10/2013

Comentariul tău:super

(0) (0) Abuz
25/09/2013

YAMY!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Zacusca de vinete
Zacusca de vinete
8 porții
8 ore
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Zacusca de vinete
Zacusca de vinete
8 porții
4 ore
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Zacusca de vinete
Zacusca de vinete
8 porții
2h30m
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1h19m
Foarte ușor
1 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?Si noi ce mai pregatim cu ...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: