Petitchef

Zacusca de peste (reteta originala preluata de la manastirea varatec)

Altele
10 porții
25 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10
4 kg de peste

4 kg ceapa curatata si taiata pestisori

1 kg morcov

1 l ulei

1 kg ardei capia sau gogosari  copti

3-4 linguri bulion sau pasta de tomate

sare,piper dupa gust

4-5 linguri zahar

Preparare

  • Ceapa se curata,se spala si se taie pestisori.Ardeii capia sau gogosarii se coc ,se curata de pielite,se scurg si se taie cubulete.
  • Morcovii se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare .
  • Pestele se dezoseaza si se da prin masina de tocat. Oasele si capetele se fierb cateva minute,iar carnea fiarta se sfarama si se amesteca cu pestele deja tocat.
  • Se calesc in ulei pe rand ceapa,morcovul,pestele ,ardeii sau gogosarii,se adauga zaharul,bulionul sau pasta de tomate ,condimentele si se lasa sa fiarba la foc mic pana capata o consistenta mai groasa.Se pune zacusca fierbinte in borcane.
  • Borcanele se invelesc in ziare sau hartie si se fierb in baie de aburi cca 20 de minute.
  • Borcanele se lasa sa se raceasca pana a doua zi ,dupa care se scot din apa,se despacheteaza,se sterg si se depoziteaza in beci,in pivnita,in camara sau pe balcon.

Poze

ZACUSCA DE PESTE (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec), poza 1
ZACUSCA DE PESTE (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec), poza 2

Întrebări:




Comentarii:

04/08/2013

O sa faca si nevasta-mea

(0) (0) Abuz
04/11/2012

Super!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Zacusca cu fasole boabe
Zacusca cu fasole boabe
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Zacusca
Zacusca
15 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Zacusca de peste pentru iarna / lutenitsa with fish
Zacusca de peste pentru iarna / lutenitsa with fish
15 porții
1h5m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Banh Bao
Banh Bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăPeștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Prosciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasicaProsciutto di Parma - ingredient cheie intr-o reteta clasica

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.