Petitchef

Zacusca de peste (reteta originala preluata de la manastirea varatec)

Altele
10 porții
25 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Ceapa se curata,se spala si se taie pestisori.Ardeii capia sau gogosarii se coc ,se curata de pielite,se scurg si se taie cubulete.
  • Morcovii se curata,se spala si se dau pe razatoarea mare .
  • Pestele se dezoseaza si se da prin masina de tocat. Oasele si capetele se fierb cateva minute,iar carnea fiarta se sfarama si se amesteca cu pestele deja tocat.
  • Se calesc in ulei pe rand ceapa,morcovul,pestele ,ardeii sau gogosarii,se adauga zaharul,bulionul sau pasta de tomate ,condimentele si se lasa sa fiarba la foc mic pana capata o consistenta mai groasa.Se pune zacusca fierbinte in borcane.
  • Borcanele se invelesc in ziare sau hartie si se fierb in baie de aburi cca 20 de minute.
  • Borcanele se lasa sa se raceasca pana a doua zi ,dupa care se scot din apa,se despacheteaza,se sterg si se depoziteaza in beci,in pivnita,in camara sau pe balcon.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

ZACUSCA DE PESTE (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec), poza 1
ZACUSCA DE PESTE (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec), poza 2

Întrebări:




Comentarii:

04/08/2013

O sa faca si nevasta-mea

(0) (0) Abuz
04/11/2012

Super!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
Pot-au-feu, o reteta clasica frantuzeasca
6 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Zacusca de peste pentru iarna / lutenitsa with fish
Zacusca de peste pentru iarna / lutenitsa with fish
15 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Zacusca
Zacusca
15 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Zacusca cu miere, mere, ciuperci....
Zacusca cu miere ,mere, ciuperci....
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei