Vin fiert - petitchef

Băutură
Foarte ușor
35 min

Surprindeti-va invitatii cu un pahar de vin fiert. O reteta festiva cu arome dulci :-) Scortisoara, nucsoara, anason stelat, ca sa nu mai vorbim de cuisoare! Si vinul rosu, desigur ;-)

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire25 min
  • Vin fiert - Petitchef - Preparare etapa 1Razuiti coaja de la lamaie si portocala apoi taiati miezul cu cubulete.
  • Vin fiert - Petitchef - Preparare etapa 2Intr-o oala, turnati vinul rosu. Adaugați stelutele de anason si lasati pe foc la putere mica. Adaugati coaja de lamaie si portocala, zaharul, cuisoarele, nucsoara rasa, scorțișoara si citricele.
  • Vin fiert - Petitchef - Preparare etapa 3Fierbeti la foc mic timp de 25 de minute si filtrati inainte de a servi vinul.
  • Vin fiert - Petitchef - Preparare etapa 4Si...gata! Se bea cu...pofta!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt ingredientele esențiale pentru vinul fiert?

Ingredientele esențiale includ vin roșu, zahăr, baton de scorțișoară, cuisoare, stelute de anason, nucșoară, lămâie și portocală.
Prepararea vinului fiert durează aproximativ 35 de minute, incluzând 10 minute de pregătire și 25 de minute de gătire.
Se recomandă un vin roșu de calitate medie, care să aibă arome fructate, pentru a complementa condimentele.
Da, poți experimenta cu alte condimente precum ghimbir, cardamom sau vanilie pentru a personaliza aroma vinului fiert.
Vinul fiert poate avea beneficii moderate datorită condimentelor, dar consumul excesiv de alcool nu este recomandat pentru sănătate.
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
5/5, 3 voturi