Petitchef

Mona de Pascua

Desert
8 porții
5 ore
25 min
Ușor
Mona de Pascua este un desert tipic în regiunile Catalonia, Valencia, Aragon și Insulele Baleare. Este un dulce tradițional la Paște.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
250 gr faina tip 000

15 gr drojdie de panificatie (proaspata)

2 oua

1 lingurita sare

75 gr zagar

40 ml ulei de masline

coaja de lamaie (netratata)

2 linguri de apa de flori de portocal

1 lingurita de anason verde

1 ou pentru ungere


Pentru decor:

3 oua fierte tare (in coaja)

3 linguri de otet

colorant alimentar

perle de zahar sau zahar granulat

Preparare

  • Etapa 1 - Mona de Pascua
    Pregatiti ouale pentru decor:
    Puneti in 3 boluri: apa si o lingura de otet. Adaugati colorantul la alegere si cufundati ouale fierte tari, in coaja. Lasa sa stea cam 5-7 minute pentru a se colora.
  • Etapa 2 - Mona de Pascua
    În bolul mixerului puneti: faina, zaharul, sarea si drojdia faramitatta (atentie, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu sarea sau cu zaharul) si ouale. Bateti la viteza medie.
  • Etapa 3 - Mona de Pascua
    Acum adaugati ulei de masline, apa din flori de portocal, anasonul, coaja de lamaie si bateti din nou la viteza medie pentru aproximativ 10 minute.
  • Etapa 4 - Mona de Pascua
    Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati-l sa stea (intr-un mediu cald) 2 ore pana cand aluatul se dubleaza ca marime.
    Degajati aluatul, adica aplicati presiune pentru a indeparta aerul din aluat.
  • Etapa 5 - Mona de Pascua
    Pe o suprafata de lucru pudrata cu faina,puneti aluatul si faceti o minge frumoasa. Cu degetele, faceti o gaura in centrul mingii, apoi trageti de aluat pentru a mari gaura. Puneti "coroana" obtinuta pe o tava de copt in care ati pus hartie pergament si lasati-o sa se odihneasca si sa creasca cel puțin 1 ora intr-un loc cald.
  • Etapa 6 - Mona de Pascua
    Ungeti usor "coroana" cu oul batut.Luati ouale colorate din apa, uscati-le cu prosoape de hartie si asezati-le deasupra aluatului, presandu-le ușor.
    Decorati cu perlele de zahar. Faceti cum va place!
  • Etapa 7 - Mona de Pascua
    Puneti in cupotor 25 minute la 180°C.
  • Etapa 8 - Mona de Pascua
    Oleeee .... Mona de Pascua este gata pentru degustare.

Video

YouTube

Observații:

Ouale fierte: Nu sunt necesare. Servesc pentru decor, deoarece tema este Pastele: D

Drojdie: folositi proaspata, nu uscata!

Poze

Mona de Pascua, poza 1Mona de Pascua, poza 2Mona de Pascua, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui umplut cu ciuperci si orez aromat
Pui umplut cu ciuperci si orez aromat
4 porții
1h35m
Foarte ușor
Rețetă Souvlaki a la jamie oliver
Souvlaki a la jamie oliver
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata de vinete cu ceapa
Salata de vinete cu ceapa
4 porții
30h10m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.1 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1h35m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: