Petitchef

Buturuga cu crema de ciocolata si portocale


Blat: 4 ou?, 125 g f?in?, 125 g zah?r. Se mixeaz? g?lbenu?urile cu zah?rul apoi se adaug? f?ina, câte pu?in.

Albu?urile se bat spum? separat, dup? care amestecul cu f?ina se încorporeaz? u?or în albu?urile-bezea.

Compozi?ia rezultat? se d? aproximativ 20 de minute la foc iute, la cuptorul preînc?lzit, într-o tav? p?trat? uns? cu unt sau pe hartie de copt unsa cu ulei.

Se încearc? cu scobitoarea s? fie gata aluatul, apoi se scoate rapid din tav?, pe un ?ervet foarte curat ?i umed, care se ruleaz? ?i se deruleaz? cu tot cu blat, rapid, de câteva ori. Se las? blatul derulat, pe ?ervet sau mai bine pe un platou. 

Crema: 125 g unt, 3 linguri pline de zahar, 1 lingura de cacao, coaja de la 2 portocale mari, zeama de la 1/2 de portocala, 2-3 linguri de frisca lichida, 2 ciocolate amarui, inca 100 g unt. 

Toate ingredientele in afara de ciocolata si de cele 100 g unt de la final, se pun intr-un vas la bain marie si se fierb 10 minute amestecand des. Se da vasul deoparte continuand amestecatul pana cand crema se mai raceste, se adauga ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in crema, iar la urma bucata de unt ramasa. Se continua amestecatul pana cand crema este racorita complet (dupa ce ati incorporat si untul, puneti vasul in chiuveta cu apa rece, astfel se va raci rapid).

 Dup? ce crema s-a r?corit, se unge blatul cu un strat uniform,

se ruleaz? strans, apoi se taie oblic capetele ruladei astfel ob?inute iar cele 2 buc??i t?iate se pun sub form? de cioturi pe buturuga format? din rulad?. Se acopera cu crema ramasa si se fac dungi cu o scobitoare de-a lungul "scoartei de copac". Se orneaza dupa dorinta, apoi se d? platoul cu buturuga la rece.

Maine postez si o poza cu o felie de rulada, dar cum unul din cioturi l-am mancat deja, :p, va pot spune ca a iesit excelent de gustoasa si savuroasa crema aceasta cu ciocolata si cu portocala.



Azi, 24 decembrie, pozele cu felia de buturuga :)








Comentarii:

23/12/2014

Crema de ciocolata cu portocale este sxcelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Buturuga de Craciun cu clatite
Buturuga de Craciun cu clatite
10 porții
3h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Buturuga Tiramisu
Buturuga Tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Buturuga cu crema de ciocolata si portocale
Buturuga cu crema de ciocolata si portocale
8 porții
1h15m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Eclere cu ciocolata si crema de portocale
Eclere cu ciocolata si crema de portocale
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!La ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: