Ingrediente: Aluat fraged: 140 g faina+intins foaia 35 g zahar fin 85 g unt rece 1 galbenus 1 lingura apa rece Crema de oua: 500 ml lapte 1 baton de vanilie 75 g ...
Ingrediente: Blat: 4 oua 1 praf sare 125 g zahar 125 g faina 1/2 lingurita praf de copt Pentru crema: 250 g mascarpone 80 g zahar 2 pliculete de vanilii 150 ml lic...
Ingrediente: 6 oua mari fierte tari 50 g branza Gorgonzola sau alta branza cu mucegai verde sau albastru taiata bucatele 4-5 linguri de créme fraîche sau branza p...
Ouale sunt un produs alimentar obisnuit dar si unul dintre cele mai versatile ingrediente folosite la gatit. Desi cele mai intrebuintate oua sunt cele gaini, se consuma insa si oua de rata, gasca, prepelita, strut etc.
Reteta pentru Crema din oua întregi cu albusul batut spuma
Cînd se prepara din oua întregi, oricare din cremele precedente se poate face mai spumoasa, daca albusurile se bat spuma tare; se adauga 60?70 g zahar pentru un albus, iar pentru 2?3 albusuri