Petitchef

Tort cu crema fina de lichior de oua

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
6 oua

6 lg zahar

8 lg. faina

1 plic zahar vanilat

4-5 lg. de cacao

3 lg zahar

4 lg lapte


Crema:

200 g crema de branza

250 ml. lapte

1 budinca de vanilie,

5-6 lg. de lichior de oua

10 g. gelatina

400 ml smantana pentru frisca


Pentru ornat:

100 g fulgi de migdale

Preparare

  • Din cacao, zahar si lapte le punem pe foc mestecand continuu pana se topeste si se leaga. trebuie sa aiba aspect de ciocolata topita.
  • Se separa ouale. Se bat albusele spuma, se adauga treptat zaharul, plicul de zahar vanilat si cacaoa lichida, in care am adaugat si galbenusurile.
  • La sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt si punem compozitia intr-o forma de tort captusita cu hartie de copt (diam. 23cm.) si coacem in cuptor preincalzit timp de 40-45 minute. Se scoate tortul din forma si se lasa sa se raceasca.
  • Praful de budinca se amesteca cu 4 lg. de lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert cu restul de zahar. Cand s-a incalzit se adauga praful de budinca si fierbem pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca cu o folie de plastic deasupra.
  • Cand s-a racit, incorporam crema de branza, lichiorul de oua si gelatina deja inmuiata in 4 lg de apa apoi incalzita putin. Lasam la rece crema obtinuta. Separat batem smantana de frisca cu 3-4 lg de zahar fin. Daca folositi frisca hulala aceasta este deja dulce.
  • Din frisca, jumatate incorporam in crema de lichior. Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu ajutorul unei pensule, dupa care se intinde pe primul blat 1/2 din crema, se acopera cu al doilea si se intimde si restul de crema, doar deasupra.
  • Pe lateral se imbrca cu restul de frisca ramasa. Intr-o tigaie de teflon neunsa, rumenim fulgii de migdale si orman cu ele partile laterale ale tortului. Deasupra se poate orna cu figurine de oua sau iepurasi.
  • E nu a avut si am improvizat cu ceva frisca si resturile de migdale pe care le-am maruntit. Cu florile din centru a cautat sa da o nota de primavara si de sarbatoare.

Poze

Tort cu crema fina de lichior de oua, poza 1Tort cu crema fina de lichior de oua, poza 2



Comentarii:

15/01/2014

Super

(0) (0) Abuz
18/10/2013

E bun

(0) (0) Abuz
11/08/2013

Super!

(0) (0) Abuz
20/02/2013

Super

(0) (0) Abuz
28/01/2012

Arata bine dar sper sa fie si bun pt ca este pt ziua mamei

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu crema fina de lichior de oua
Tort cu crema fina de lichior de oua
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie
Tort cu visine si crema fina de unt cu vanilie
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu crema fina de frisca si branza
Tort cu crema fina de frisca si branza
6 porții
30h20m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: