Brânzoaice

Brânzoaice
Desert
Ușor
45 min

Brânzoaice = Gogoși cu brânză. Eu așa le cunosc de mică, de la bunica mea din zona Buzăului.

Ingrediente

4

Umplutură:

Preparare

Preparare30 min
Gătire15 min
  • Într-un castron amestecăm drojdia cu zahărul, sarea, puțină apă călduță și 1-2 linguri făină.

    Lăsăm să-și dubleze volumul, apoi amestecăm cu ouăle, ulei, apa și adăugăm făina (cernută) puțin câte puțin, până se încorporează toată.

    Se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut.

    Între timp amestecăm brânza, rasă dacă e caș cu ouăle și opțional cu zahăr și coajă de lămâie în cazul în care le preferăm foarte dulci.

    Când aluatul a crescut, îl întindem pe o planșetă și tăiem bucăți în funcție de cât de mari le doriți.
    Eu pentru că le știu enorme (așa le face bunica) am tăiat bucăți de 30 x 20 cm.

    Punem umplutura la mijloc, împăturim partea mai mare și unim capetele, presând bine cu degetele.

    Se prăjesc în untură sau ulei fiebinte pe ambele părți.

    Din ingredientele folosite mi-au ieșit 9 brânzoaice.
    Eu le servesc întotdeauna cu zahăr tos.
    Poftă bună!

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

anonymous

Nu sunt brânzoaice ci gogoși cu brânză. Foarte bun și rapid! Dacă vreți brânzoaice coapte incercati poale in brâu moldovenești dar durează mult... Felicitări pt rețetă nu contează numele rezultatul e super!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Mai buna si mai usoara reteta nici nu se poate !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

A+

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Imi place reteta asta

am gătit această rețetă
abuz

Adina

Doamnelor și domnilor, suntem în anul centenarului, așa că încercați să fiți mai îngăduitori cu denumirile folosite la mâncare în diferite părți ale țării. Da, în Ardeal, cam orice e prăjit în ulei/untură, e gogoașă. Ce se face la cuptor e plăcintă, brânzoaică etc. Asta nu înseamnă că în alte părți nu există alte denumiri. Rețeta pare simplă și rezultatul e gustos, cu siguranță. Și, da, untura de la porcul din bătătură (ogradă) poate fi pentru mulți o variantă ieftină pentru ulei, chiar dacă nu cea mai sănătoasă. Dacă ați prins ceva ani și înainte de '89, știți ce vreau să spun. Români, învățați să fiți toleranți!

abuz

cameliapad

De ce sa le zici branzoaice? Asa poti sa le zici si ,,tortulete cu branza" sau oricum, ca branzoaice nu sunt.

abuz

anonymous

Branzoaice coapte in untura mai rar ....

abuz

anonymous

Super bune

abuz

anonymous

Bun, repede, ieftin

abuz

anonymous

Foarte bune ce vrei sa le zici la oraseni

abuz
  • pagina 1 / 4