Petitchef

Branzoaice trandafir

Aperitiv
6 porții
35 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Aluat

500 g faina 000

3 oua

100 g zahar

25 g drojdie

½ lgt sare

50 ml ulei

250- 300 ml lapte (in functie de tipul fainii)

razatura de lamaie

un ou pentru uns

Umplutura

600 g branza

2 oua

200 g de zahar (sau dupa gust)

zahar vanilat bourbon

razatura de lamaie

sare

Preparare

  • Din 100 gr de faina ,drojdia dizolvata cu zaharul si putin lapte cald facem o maia pe care o lasam la crescut.Dupa ce a crescut adaugam restul de faina,oale batute cu zaharul si razatura de lamaie.
  • Incepem sa framantam aluatul adaugand si laptele caldut putin cate putin .Aproape de final punem si uleiul si framantam bine pana ce aluatul capata o consistenta elastica si se desprinde de pe peretii vasului.Se lasa la crescut la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.
  • Intre timp pregatim umplutura de branza astfel :branza se amesteca bine cu zaharul,ouale,zaharul vanilat ,razatura de lamaie si sarea.Daca cumva consistenta umpluturii este prea moale se poate adauga 1-2 lg de gris sau pesmet.
  • Aluatul crescut se imparte in mici bucati potrivite care se intind in cercuri cu diametrul de aproximativ 10 centimetri.Se cresteaza ca in imaginile de mai jos ,se pune umplutura in mijloc si incep sa se adune fiecare petala formand trandafirasul.Se pun fiecare la crescut intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Se ung cu ou si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc frumos. Daca doriti le puteti pudra cu zahar pudra vanilat.Lili multumesc mult pentru metoda de impachetare a acestor branzoaice.

Poze

Branzoaice trandafir, poza 1Branzoaice trandafir, poza 2Branzoaice trandafir, poza 3Branzoaice trandafir, poza 4Branzoaice trandafir, poza 5Branzoaice trandafir, poza 6Branzoaice trandafir, poza 7Branzoaice trandafir, poza 8Branzoaice trandafir, poza 9Branzoaice trandafir, poza 10

Întrebări:




Comentarii (26):

17/04/2014

2

(0) (0) Abuz
23/02/2014

Delicioase

(0) (0) Abuz
22/11/2013

Delicioasa, multumesc

(0) (0) Abuz
01/11/2013

Foarte bune

(0) (0) Abuz
14/09/2013

Super

(0) (0) Abuz
04/09/2013

Super

(0) (0) Abuz
08/08/2013

Super

(0) (0) Abuz
18/07/2013

Bune si f frumoase

(0) (0) Abuz
04/07/2013

Am s-o incerc, arata foarte bine.

(0) (0) Abuz
25/06/2013

Arata superb ce ideeie geniala !

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Humus cu morcov
Humus cu morcov
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Branzoaice moldovenesti
Branzoaice moldovenesti
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Branzoaice - poale-n brau (reteta video)
Branzoaice - poale-n brau (reteta video)
15 porții
50 min
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Branzoaice
Branzoaice
3 porții
1h56m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: