Petitchef

Branzoaice

Aperitiv
6 porții
50 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru aluat :

800 g faina

150 g unt

250 ml lapte

2 oua

5 linguri zahar

50 g drojdie proaspata

zahar vanilat


Pentru umplutura:

1 kg branza de vaci

2 oua

zahar dupa gust

zahar vanilat


esente

coaja de la o lamaie rasa

Preparare

  • Pentru inceput se face maiaua, adica drojdia se pune in 50 ml lapte caldut (sa nu fie foarte cald pentru ca drojdia nu mai creste),si o lingura de zahar. Se pun langa o sursa de caldura pana cand fermenteza.
    Faina se cerne si se pune intr-un castron mai mare cu zaharul vanilat, ouale, zaharul.
  • Laptele se incalzeste pe foc si se pune untul in el pana se topeste. Se toarna peste faina maiaua, si laptele caldut, se amesteca foarte bine pana cand reiese o coca care se desprinde de pe vas. Daca este nevoie se mai adauga apa calduta sau faina. Se framanta pret de 15-20 minute iar apoi se lasa la crescut 1 ora.
  • Cat timp aluatul este la crescut, se face umplutura, adica branzica de vaci se amesteca cu ouale, coaja rasa de lamaie, zaharul, si stafidele pe care eu le-am pus la inmuiat in esenta de portocale cu apa calduta. Se amesteca toate si gata umplutura.
    Sa nu uitam sa aprindem cuptorul.
  • Dupe ce aluatul a crescut se imparte in doua, se intinde cu sucitorul pe masa de lucru. Se taie patrate mari si se impletesc astfel: se cresteaza pe margini cu un cutit, se pune umplutura pe mijloc si apoi se impletesc una cate una marginile.
  • Se pun in tava cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca 30 min, apoi se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se baga la cuptor.

Poze

Branzoaice, poza 1Branzoaice, poza 2Branzoaice, poza 3Branzoaice, poza 4Branzoaice, poza 5Branzoaice, poza 6Branzoaice, poza 7Branzoaice, poza 8Branzoaice, poza 9Branzoaice, poza 10



Comentarii (20):

08/02/2015

Super delicioasa

(0) (0) Abuz
11/03/2014

Delicioaseeeee!Eu am facut !

(0) (0) Abuz
08/03/2014

Arata super ,am facut si eu sa vedem cum o sa fie la gust dupa ce termin.

(0) (0) Abuz
22/02/2014

Foarte bune

(0) (0) Abuz
16/02/2014

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
13/02/2014

Tare

(0) (0) Abuz
18/01/2014

Am incercat-o azi si a iesit super! Mi s-a parut interesanta modalitatea de impletire, au iesit foarte frumoase!

(0) (0) Abuz
06/01/2014

Ff buna

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Super!!!!!!!!!1

(0) (0) Abuz
19/11/2013

Super aspect,super gust!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pão de queijo, painici braziliene cu branza
Pão de queijo, painici braziliene cu branza
10 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Humus cu morcov
Humus cu morcov
4 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
1 porții
9 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Branzoaice (a la mamaia)
Branzoaice (a la mamaia)
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Branzoaice - poale-n brau (reteta video)
Branzoaice - poale-n brau (reteta video)
15 porții
50 min
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Branzoaice
Branzoaice
3 porții
1h56m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: