Petitchef

Branzoaice

Aperitiv
6 porții
50 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru aluat :

Pentru umplutura:

Preparare

  • Pentru inceput se face maiaua, adica drojdia se pune in 50 ml lapte caldut (sa nu fie foarte cald pentru ca drojdia nu mai creste),si o lingura de zahar. Se pun langa o sursa de caldura pana cand fermenteza.
    Faina se cerne si se pune intr-un castron mai mare cu zaharul vanilat, ouale, zaharul.
  • Laptele se incalzeste pe foc si se pune untul in el pana se topeste. Se toarna peste faina maiaua, si laptele caldut, se amesteca foarte bine pana cand reiese o coca care se desprinde de pe vas. Daca este nevoie se mai adauga apa calduta sau faina. Se framanta pret de 15-20 minute iar apoi se lasa la crescut 1 ora.
  • Cat timp aluatul este la crescut, se face umplutura, adica branzica de vaci se amesteca cu ouale, coaja rasa de lamaie, zaharul, si stafidele pe care eu le-am pus la inmuiat in esenta de portocale cu apa calduta. Se amesteca toate si gata umplutura.
    Sa nu uitam sa aprindem cuptorul.
  • Dupe ce aluatul a crescut se imparte in doua, se intinde cu sucitorul pe masa de lucru. Se taie patrate mari si se impletesc astfel: se cresteaza pe margini cu un cutit, se pune umplutura pe mijloc si apoi se impletesc una cate una marginile.
  • Se pun in tava cu hartie de copt si se mai lasa sa creasca 30 min, apoi se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se baga la cuptor.

Poze

Branzoaice, poza 1
Branzoaice, poza 2
Branzoaice, poza 3
Branzoaice, poza 4
Branzoaice, poza 5
Branzoaice, poza 6
Branzoaice, poza 7
Branzoaice, poza 8
Branzoaice, poza 9
Branzoaice, poza 10

Întrebări:




Comentarii (20):

08/02/2015

Super delicioasa

(0) (0) Abuz
11/03/2014

Delicioaseeeee!Eu am facut !

(0) (0) Abuz
08/03/2014

Arata super ,am facut si eu sa vedem cum o sa fie la gust dupa ce termin.

(0) (0) Abuz
22/02/2014

Foarte bune

(0) (0) Abuz
16/02/2014

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
13/02/2014

Tare

(0) (0) Abuz
18/01/2014

Am incercat-o azi si a iesit super! Mi s-a parut interesanta modalitatea de impletire, au iesit foarte frumoase!

(0) (0) Abuz
06/01/2014

Ff buna

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Super!!!!!!!!!1

(0) (0) Abuz
19/11/2013

Super aspect,super gust!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Branzoaice
Branzoaice
3 porții
1 h 56 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Branzoaice moldovenesti
Branzoaice moldovenesti
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Branzoaice - poale-n brau (reteta video)
Branzoaice - poale-n brau (reteta video)
15 porții
50 min
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Layer cake cu capsune
Layer cake cu capsune
10 porții
1 h 43 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Barcute din andive cu ton
Barcute din andive cu ton
4 porții
10 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei