Petitchef

Branzoaice

Aperitiv
3 porții
60 min
56 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
750 g faina (700 pentru aluat, 50 pt modelat)

2 oua

25 g margarina

25 g drojdie

1 lingura smantana

80 g zahar

250 g lapte

2 linguri ulei

esenta

sare

600 g branza de vaci

150 g zahar

2 oua

esenta


coaja de la o jumatate de lamaie

sare

-un galbenus de ou pentru uns

Preparare

  • Se cerne intr-un vas faina, se face loc in mijloc si se pun ouale, margarina, drojdia, smantana, zaharul, esenta si trepat laptele fierbinte (se toarna putin lapte se amesteca bine, iar putin lapte iar se amesteca).
  • Se framanta mai departe si cand aluatul nu se mai lipeste de vas se adauga uleiul.
    Se omogenizeaza din nou apoi se lasa la crescut cam 40-50 minute, dupa care foaia de aluat se intinde si se taie forme rotunde ceva mai mari (sau se fac direct )
  • Pentru umplutura se freaca branza de vaci cu zaharul, ouale, esenta, stafidele, coaja de lamaie si putina sare (intreaga operatie se face doar in momentul in care aveti deja aluatul pregatit, pentru ca altfel, de la zahar si oua, se va inmuia...si inevitabil, va curge)
  • Pentru umplutura se freaca branza de vaci cu zaharul, ouale, esenta, stafidele, coaja de lamaie si putina sare (intreaga operatie se face doar in momentul in care aveti deja aluatul pregatit, pentru ca altfel, de la zahar si oua, se va inmuia...si inevitabil, va curge)
  • Se pune deasupra fiecarei "rotite" de aluat cate 2-3 linguri branza (pe mijloc).
  • Lateralele se unesc la mijloc, apasand usor cu degetul ca sa se lipesca.
    Se ung cu galbenusul de ou si se dau la cuptor pe foc potrivit.



Comentarii (13):

20/08/2013

TAREEEEEEEEEEEEEEEE

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/03/2014

Sunt foarte bune !!

(0) (0) Abuz
05/11/2013

Foarte bine arata

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Ami plac foarte mult , ca nu sunt prajite an ulei

(0) (0) Abuz
21/04/2013

E foarte bune
super bune

(0) (0) Abuz
13/01/2013

Super bune!!!

(0) (0) Abuz
29/10/2012

Astept sa le introduc in cuptor,cred ca vor fi bune

(0) (0) Abuz
19/05/2012

Este o reteta buna

(0) (0) Abuz
05/02/2012

Am sa le incerc si eu,sunt delicioase

(0) (0) Abuz
29/01/2012

Excelent

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Branzoaice (a la mamaia)
Branzoaice (a la mamaia)
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Branzoaice
Branzoaice
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Branzoaice - poale-n brau (reteta video)
Branzoaice - poale-n brau (reteta video)
15 porții
50 min
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: