Petitchef

Branzoaice

Aperitiv
3 porții
1 oră
56 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Preparare

  • Se cerne intr-un vas faina, se face loc in mijloc si se pun ouale, margarina, drojdia, smantana, zaharul, esenta si trepat laptele fierbinte (se toarna putin lapte se amesteca bine, iar putin lapte iar se amesteca).
  • Se framanta mai departe si cand aluatul nu se mai lipeste de vas se adauga uleiul.
    Se omogenizeaza din nou apoi se lasa la crescut cam 40-50 minute, dupa care foaia de aluat se intinde si se taie forme rotunde ceva mai mari (sau se fac direct )
  • Pentru umplutura se freaca branza de vaci cu zaharul, ouale, esenta, stafidele, coaja de lamaie si putina sare (intreaga operatie se face doar in momentul in care aveti deja aluatul pregatit, pentru ca altfel, de la zahar si oua, se va inmuia...si inevitabil, va curge)
  • Pentru umplutura se freaca branza de vaci cu zaharul, ouale, esenta, stafidele, coaja de lamaie si putina sare (intreaga operatie se face doar in momentul in care aveti deja aluatul pregatit, pentru ca altfel, de la zahar si oua, se va inmuia...si inevitabil, va curge)
  • Se pune deasupra fiecarei "rotite" de aluat cate 2-3 linguri branza (pe mijloc).
  • Lateralele se unesc la mijloc, apasand usor cu degetul ca sa se lipesca.
    Se ung cu galbenusul de ou si se dau la cuptor pe foc potrivit.

Întrebări:




Comentarii (13):

20/08/2013

TAREEEEEEEEEEEEEEEE

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/03/2014

Sunt foarte bune !!

(0) (0) Abuz
05/11/2013

Foarte bine arata

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Ami plac foarte mult , ca nu sunt prajite an ulei

(0) (0) Abuz
21/04/2013

E foarte bune
super bune

(0) (0) Abuz
13/01/2013

Super bune!!!

(0) (0) Abuz
29/10/2012

Astept sa le introduc in cuptor,cred ca vor fi bune

(0) (0) Abuz
19/05/2012

Este o reteta buna

(0) (0) Abuz
05/02/2012

Am sa le incerc si eu,sunt delicioase

(0) (0) Abuz
29/01/2012

Excelent

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Branzoaice moldovenesti
Branzoaice moldovenesti
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Branzoaice
Branzoaice
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Branzoaice - poale-n brau (reteta video)
Branzoaice - poale-n brau (reteta video)
15 porții
50 min
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Vita Stroganoff - simplu si rapid
Vita Stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.