Petitchef

Briose de post cu banane si fructe exotice

Reteta rapida de briose de post cu banane, scortisoara si fructe exotice.

Desert
12 porții
15 min
25 min
Ușor

Ingrediente

12

Preparare

  • Intr-un bol mare se cerne faina impreuna cu praful de copt (cele doua ingrediente se cern pentru a da brioselor o consistenta pufoasa).
  • Se adauga zaharul brun si o lingurita de scortisoara.
  • Cele doua banane se decojesc si se paseaza usor cu furculita, in asa fel incat sa ramana si bucatele mai mari.
  • Bananele pasate se adauga in bolul cu ingrediente uscate.
  • Intr-un alt vas se amesteca apa minerala, uleiul si esenta de vanilie, apoi se toarna peste amestecul de faina si zahar, impreuna cu fructele confiate taiate in bucati mici.
  • Toate ingredientele se amesteca si se omogenizeaza.
    Compozitia se pune in foite de briose (asezate in prealabil in tava) si se baga la cuptor.
  • Dupa aproximativ 25 de minute, briosele devin rumene si se pot scoate din cuptor.
    Se presara zahar brun si putina scortisoara deasupra brioselor, apoi sunt gata de servit.


Poze

Briose de post cu banane si fructe exotice
Briose de post cu banane si fructe exotice - poza 2

Întrebări:




Comentarii (15):

Mary, 15/02/2023

Eu le-am facut cu afine in loc de fructe confiate si zahar valiat bourbon in loc de esenta de vanilie. Mai trebuie pusa si o jumatate de lingurita de sare (nu se simte la gust dar "deschide" gustul). Sunt foarte bune! Mi se parea imposibil sa se coaca banana ca si ouale (de la retetele care nu sunt de post). Eu cred ca merge sa adaugam si coaja de lamaie rasa dar sunt suficient de aromate si fara. In final aceste cantitati produc 18 briose (1 tava de 12 si inca jumate de tava).

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/11/2014

Excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/11/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
13/11/2014

Foarte bunaa. Cum am citit reteta am si pus-o in practica. Este foarte buna,merita incercara! :)

(0) (0) Abuz
mena29
mena29, 16/03/2014

Delicioase!

(0) (0) Abuz
13/03/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
13/03/2014

O reteta gustoasa si usor de preparat

(0) (0) Abuz
13/03/2014

Excelent...multumim

(0) (0) Abuz
13/03/2014

Reteta binevenita

(0) (0) Abuz
13/03/2014

Pufoase si gustoase

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe moi și picante cu chorizo
Brioșe moi și picante cu chorizo
9 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Brioșe inimă de sf valentin
Brioșe inimă de sf valentin
7 porții
4 h 2 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Briose braziliene - queijadinhas
Briose braziliene - queijadinhas
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briose cu dovlecel si branza de capra
Briose cu dovlecel si branza de capra
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului 10 fructe exotice pe care trebuie sa le gustati 10 fructe exotice pe care trebuie sa le gustati Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează