Petitchef

Briose "Trandafir"

Reteta asta nu o pot descrie decat in 2 cuvinte: simplu si spectaculos. Daca doriti sa va impresionati musafirii si sa nu stati toata ziua in bucatarie, aceasta e solutia pe care v-o propun: briose cu felii de mar prinse in forma de trandafir.

Desert
11 porții
30 min
25 min
Ușor

Ingrediente

11

Pentru briose :

Pentru umplutura :

Preparare

  • Etapa 1 - Briose Trandafir
    Se spala merele si se taie in jumatati, se scoate cotorul si se feliaza foarte subtire. Se adaua feliile intr-o craticioara, se pune apa, zaharul si condimentele si se pune pe foc mare pana incep sa clocoteasca. Se acopera craticioara cu un capac si se mai lasa la foc mic circa 10-12 min sau pana cand feliile de mar sunt moi si usor transparente (puteti sa le tineti si mai putin de 10 min daca observati ca feliile s-au inmuiat). Se scot feliile de mar din siropul rezultat si se pun intr-o strecuratoare sau sita. Siropul il mai lasati pe foc mic pana cand se ingroasa (aproape de consistenta mierii).
  • Etapa 2 - Briose Trandafir
    Se preincalzeste cuptorul la 170-180 grade. Se amesteca ingredientele uscate: faina, scortisoara, praf de copt, sare, se pun de-o parte. Separat de amesteca ouale, zaharul, coaja de lamaie, lapte si ulei la care se adauga amestecul uscat in 3 reprize (se amesteca incet de sus in jos pentru a evita cocoloasele). Se unge o tava de briose cu 12 forme. Eu am pus hartie de copt pentru briose dar pentru ca s-au lipit zdravan de prajitura si de-abia le-am dat jos, va sfatuiesc sa nu folositi. Se pune aluatul in forme cam 3 sferturi.
  • Etapa 3 - Briose Trandafir
    Se modeleaza trandafirii in mana (folositi feliile reci, pentru ca atunci cand sunt calde se pot rupe usor). Se adauga incet in formele cu alust si se apasa incet cu grija pentru a se fixa bine. Se dau la cuptor cam 20-22 de minute. Dupa ce s-au rumenit usor pe margini se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca putin. De retinut, nu lasati sa se raceasca de tot in forme pentru ca nu se mai dezlipesc frumos.
  • Etapa 4 - Briose Trandafir
    Cu o pensula de silicon, se ung din abundenta briosele cu sirop. Eu am avut un ajutor de nadejde pentru acest proces :)) Va doresc S'aveti pofta!


Întrebări:




Comentarii (18):

30/03/2014

Arata bestial, debia astept sa incerc

(0) (0) Abuz
22/03/2014

Deliciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
22/03/2014

Neinteresant

(0) (0) Abuz
22/03/2014

De incercat

(0) (0) Abuz
22/03/2014

Super!

(0) (0) Abuz
21/03/2014

Sunt super nu-mi trecea prin minte asa ceva bravo!!

(0) (0) Abuz
21/03/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
21/03/2014

Foarte interesanta si usr de facut.... asta dupa ce pregaresti merele

(0) (0) Abuz
21/03/2014

Ok

(0) (0) Abuz
21/03/2014

Foarte bunaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Briose cu ton, rosii si feta
Briose cu ton, rosii si feta
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Briose cu dovlecel si branza de capra
Briose cu dovlecel si branza de capra
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briose braziliene - queijadinhas
Briose braziliene - queijadinhas
8 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Briose englezesti
Briose englezesti
15 porții
2 ore
Ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează