Mini briose regi

Gustări
Foarte ușor
4 h 33 m
332 Kcal

In Franta, Tarta regilor este servita in toata luna ianuarie. Noi am optat pentru forma de „briosa” :-D Moale, parfumata si uneori decorata cu zahar perlat, alteori cu praline roz, aceste deserturi vor incanta papilele gustative ale intregii familii! Nu uitati sa ascundeti figurina!

Ingrediente

7
Cost estimat: 2.13 (0.3€/porție)

Materiale

  • Robot de patiserie cu carlig pentru framantat
  • Folie alimentara
  • Discuri rotunde cu diametrul de 8 cm - pentru taiat fursecuri
  • Discuri rotunde cu diametrul de 3 cm -pentru taiat fursecuri
  • Hartie pergament
  • pensula

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare4 ore
Gătire13 min
  • Mini Briose Regi - Preparare etapa 1Amestecati drojdia uscata cu laptele caldut si lasati sa stea 10 minute. Turnati faina, zaharul si sarea in bolul robotului, apoi adaugati drojdia. Drojdia nu trebuie sa atinga zaharul si sarea.
  • Mini Briose Regi - Preparare etapa 2Adaugati ouale si framantati 6 minute la viteza 1, apoi 6 minute la viteza 2.
  • Mini Briose Regi - Preparare etapa 3Adaugat treptat untul moale. Cand este incorporat, framantati 6 minute la viteza 1, apoi 6 minute la viteza 2. Scoateti bolul si raciti timp de 2 ore.
  • Mini Briose Regi - Preparare etapa 4Degajati aluatul apoi formati bile de aluat de 80 gr fiecare si aranjati-le distantate pe o tava de copt acoperita cu hartie pergament.
  • Mini Briose Regi - Preparare etapa 5Apasati bilele pentru a le aplatiza. Apoi taiatile cu discul de taiat fursecuri de 8 cm si indepartati excesul de pe laturi. Cu ajutorul discului mic (3 cm), faceti gauri in centrul aluatului. Lasati sa stea timp de 2 ore la temperatura camerei.
  • Mini Briose Regi - Preparare etapa 6Ungeti briosele cu galbenusul si presarati zahar perlat si praline roz. Puneti in cuptorul preincalzit la 180° C timp de 13 minute.
  • Mini Briose Regi - Preparare etapa 7Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt ingredientele principale pentru Mini Briose Regi?

Ingredientele principale includ 250 gr faina, 3 oua, 40 gr zahar, 1/2 lingurita de sare, 7 gr drojdie uscata, 2 linguri de lapte cald si 125 gr unt moale.
Prepararea durează aproximativ 20 de minute, iar coacerea durează 13 minute, dar trebuie să țineți cont de cele 4 ore de așteptare pentru dospirea aluatului.
Veți avea nevoie de un robot de patiserie cu cârlig pentru frământat, folie alimentară, discuri rotunde pentru tăiat fursecuri, hârtie pergament și o pensulă.
Drojdia trebuie să fie activată corect pentru a permite aluatului să crească, iar contactul direct cu zahărul și sarea poate inhiba această activitate.
Secretul constă în frământarea adecvată a aluatului și în respectarea timpilor de dospire, care permit dezvoltarea texturii și a aromelor dorite.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 332Kcal
  • Carbo: 33g
  • Grăsimi: 18.3g
  • Grăsimi sat.: 10.8g
  • Proteine: 7.7g
  • Fibre: 1.5g
  • Zahăr: 8.4g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 13
Informații nutriționale pentru 1 porție (98g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
5/5, 2 voturi