Petitchef

Salată de fenicul

Felul principal
4 porții
10 min
Foarte ușor
O salata ce poate fi servita ca atare sau ca o garnitura langa friptura preferata

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 bulbi fenicul

1 ceapă roșie mică

1 măr


2 linguri ulei de măsline (2-3)

2 linguri zeamă de lămâie (2-3)

Sare

Piper negru

Preparare

  • Curățăm morcovul și ceapa.
    Spălăm toate legumele.
  • Înlăturăm partea verde a feniculului, păstrăm doar partea albă.
    Tăiem juliene legumele cu ce vă este la îndemână, manual, un robot de bucătărie sau cu o răzătoare Borner.
  • Stropim imediat mărul cu zeama de lămâie pentru a nu oxida.
    Amestecăm legumele într-un castron.
  • Stropim cu ulei de măsline și condimentăm cu sare și piper.
    Amestecăm bine și dăm la rece pentru minim 30 min. înainte de servire.
  • Se pot adăuga după plac și semințe de fenicul.
    Servim ca atare sau ca și garnitură lângă preparate de pui sau vită.
    Ornăm salata cu frunzulițe de fenicul.
  • Poftă bună!

Poze

Salată de fenicul, poza 1
Salată de fenicul, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

05/10/2018

Nu mi-am inchipuit ca feniculul are un gust atat de bun .Prima oara l-am facut gratinat la cuptor cu branza . Excelent

(0) (0) Abuz
04/08/2017

Interesantă combinație, îmi place!

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de varza rosie si fenicul
Salata de varza rosie si fenicul
2 porții
13 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata Panzanella - Salata italiana
Salata Panzanella - Salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.