Notifications: Căutare avansată

Briose cu mere si scortisoara

De oana11
(4.54/5 - 653 voturi)
83 comentarii


Ingrediente

300gr faina
150gr zahar
2 oua
120gr unt
180ml lapte
1 plic praf de copt
2-3 mere curatate si taiate cubulete
2 linguri scortisoara

Preparare

Etapa 1

Se amesteca ingredientele uscate: faina, praful de copt si scortisoara. Se adauga cubuletele de mar si se amesteca usor.

Etapa 2

In alt bol se mixeaza untul, ouale si laptele pana la omogenizare. Se adauga zaharul si se amesteca bine.

Etapa 3

Amestecul de faina se incorporeaza in compozitia lichida si se amesteca cu o lingura.

Etapa 4

Compozitia obtinuta se imparte in mod egal in formele de briose si se dau la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Întrebări:



De oana11





Punctează această reţetă:

Comentarii (83):

23/09/2012

Tocmai am facut-o eu. as zice ca si o mana de nuci facute bucatele merg,dar e foarte buna reteta si asa. numai ca eu am pus doar 120 g zahar,nu 150 g. nu te mai saturi de ele. iubitul meu a ras deja 3 bucati (le-am scos din cuptor acum 15 min )ca sa nu mai zic cata coca a mancat inainte...:)

(0) (0) Abuz
lianadaniela, 01/02/2015

Sunt excelente ..eu am inlocuit faina simpla cu cea integrala iar merele le-am taiat bucatele mici si le-am tras putin la tigaie cu zahar brun si scortisoara. multumesc pt reteta

(0) (0) Abuz
12/03/2014

Ssssssssssssssssssssssssuuuuuuuuuuuuuuuuupppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
23/09/2014

Bune,bune, fac si eu pentru ca vara pe caldura nu am prea folosit aragazul. Apoi avem si mere din belsug.

(0) (0) Abuz
27/06/2013

De doua ori am incercat sa o fac si de doua ori mi s-a taiat compozitia. Nu se leaga untul neam.

(0) (0) Abuz
26/02/2013

Super reteta, am terminat 14 briose in o zi jumate! Si sunt una! Si de 45 de kile!

(0) (0) Abuz
06/09/2016

Cred ca sunt bune, am sa verific dupa amiaza...Revin cu un comentariu ...

(0) (0) Abuz
01/10/2013

Briosele arata f. ordonat si limitat ca portie. parca spun: atat ajunge.

(0) (0) Abuz
etudor, 06/09/2016

Sunt f.bune...le insiropez si le ornez cu frisca sau TOPING DE COCOLATA

(0) (0) Abuz
04/11/2013

Sunt bune la gust, acum le-am scos din cuptor, dar au o crusta cam tare

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale