Incalzim laptele + coaja de lamaie + scortisoara. Lasati la infuzat la foc mediu timp de 15 min.
Curatati merele de coaja si taiati-le in cubulete. Puneti-le intr-un bol + unt si gatiti 4 minute la cuptorul cu microunde. Dati deoparte.
Bateti ouale + zaharul. Dati deoparte.
Luati laptele de pe foc. Scoateti coaja de lamaie si scorțișoara. Adaugati croissantele rupte in bucati. Lasati la inmuiat 5 min.
Puneti amestecul de lapte intr-un bol si adaugati ouale cu zaharul + merele fierte. Ungeti forma de copt cu unt.
Pentru caramel: Intr-o cratita, pusa la foc mediu, incalziti zaharul cu putina apa pana cand se formeaza caramelul. Turnati imediat in forma de copt, pe fundul acesteia.
Turnati apoi compozitia budincii si coaceti 1h si 15min la bain-marie (se pune forma de copt intr-o tava cu apa) la 180º C in cuptor cu ventilator.
Lasati sa se raceasca bine si scoateti cu grija din forma.
* Serviti cu frisca sau chiar inghetata de vanilie.
* Puteti infuza laptele cu ceea ce va place cel mai mult (scortisoara, vanilie, coaja de portocala netratata, lamaie, cafea ...)
* Puteti pune produse de patiserie pe care le aveti in casa (uscate) sau chiar bucati de paine. Cu cat au mai multa aroma produsele de patiserie, cu atat va avea mai multa aroma si budinca.
Comentarii:
Buna idee...Dar numai la cuptorul cu ventilator:)))...haida de!
Usoara. De incercat!
Rodica
Cred ca e f buna ! Am sa o gatesc si eu !