Petitchef

Chec pufos-reteta fara cantar

Checul este unul din dulciurile mele preferate. Pot spune ca este unul din deserturile adorate ale copilariei. Reteta de azi este una foarte veche, rapida si economica. Este acel chec cu cacao pe care il pregateau bunicile si mamele noastre. Fara sa separi oaule si fara cantar. Pe acele vremuri masura ingredientelor se facea cu cana sau cu paharul si de asemenea pentru cantitati mai mici cu lingura. Asa ca va propun sa pregatiti si voi acest chec cu cacao, sigur va va incanta atat gustul cat si aspectul.

Desert
10 porții
15 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

10

Preparare

  • Etapa 1 - Chec pufos-reteta fara cantar
    Intr-un bol incapator sparge ouale. Peste ele adauga un praf de sare si incepe sa le bati. O poti face cu un mixer sau cu un tel. In timp ce bati adauga si zaharul in ploaie. Continua sa mixezi pana cand zaharul este topit si ouale si-au dublat volumul, 3-4 minute. Dupa aceea adauga uleiul treptat in timp ce mixezi, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Cand uleiul s-a incorporat in totalitate adauga si iaurtul.
    Peste aceasta compozitie cerne faina treptat si amesteca cu un tel pentru a o incorpora. In acelasi timp pune si praful de copt impreuna cu faina.
    Amesteca bine cu telul pentru a nu ramane cocoloase.
  • Cuptorul trebuie preincalzit la 170ºC cu caldura sus si jos. Dac ai un cuptor pe gaz pune-l la foc moderat. Tapeteaza forma de chec cu hartie de copt sau in lipsa ei unge forma cu unt sau ulei si tapeteaz-o cu faina. Pune 3 sferturi din compozitie in tava. Opreste un sfert peste care adauga 2 linguri de cacao. Amesteca bine pana cand este incorporata. Pune si aceasta compozitie in forma de chec peste cea alba. Cu ajutorul unei linguri amesteca usor cele doua compozitii, trecand lingura de sus in jos o singura data pe toata lungimea formei.
  • Etapa 3 - Chec pufos-reteta fara cantar
    Pune checul la cuptor pentru 45-50 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in interior iese curata. Lasa-l sa se raceasca 5 minute in tava dupa care scoate-l pe un gratar impreuna cu hartia de copt. Cand s-a racit complet pudreaza-l cu zahar pudra.
    Savureaza-l cu placere impreuna cu cei dragi!


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec banane / ciocolata - super pufos!
Chec banane / ciocolata - super pufos!
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu somon afumat, lămâie și cepșoară
Chec aperitiv cu somon afumat, lămâie și cepșoară
8 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec vegan cu ciocolată
Chec vegan cu ciocolată
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează