Cremsnit à la petitchef
Un desert simplu de facut, ingrediente putine si fara prea mult timp langa aragaz. Poate fi adaptata si pentru diabetici.
Ingrediente
10
Preparare
Preparare1 oră
Gătire2 zile
- 5 oua + 8 linguri zahar (6 linguri de indulcitor pudra) + 6 linguri faina + 750 ml lapte se pun intr-un vas si se fierb la foc mic pe aragaz
- Se amesteca continuu, folosind un tel, pana ajunge la consistenta unei mamaligi, avand grija sa nu faca cocoloase sau sa se lipeasca.
- Se stinge focul si se adauga peste compozitia fierbinte, 3/4 din pachetul de margarina. Se omogenizeaza bine.
- Se adauga fiola de esenta de vanilie si se amesteca.
- Se da la rece pentru 20 minute. Eu folosesc metoda rapida - racesc vasul intr-un alt vas cu apa rece + gheata, amestecand continuu in crema. Cand s-a racit, bag vasul in frigider.
- Desfacem pachetul cu foi de cremsnit. Verificam starea foilor si daca avem una rupta o vom folosi la partea de deasupra.
- Asamblare: 1 foaie de cremsnit + 1/2 din crema + 1 foaie de cremsnit + restul de crema.
Atentie: crema trebuie sa fie rece-rece.
Deasupra vom folosi ultima foaie de cremsnit pe care o vom faramita in palme, rezultand bucati nici prea fine, nici prea mari. Aveti grija ca foaia rupta sa o distribuiti pe toata crema de deasupra. - Dati la rece pentru cel putin 1 zi. Perfect ar fi sa stea cel putin 2.
- Eu am asamblat foile in cutia originala si le-am imbracat in folie de aluminiu. Am tinut la rece 3 zile...mult, dar a meritat fiecare bucatica. S-a taiat perfect!
FAQ ❓
Cât timp durează să prepari Cremsnit à la Petitchef?
Prepararea durează aproximativ 1 oră, dar trebuie să aștepți 2 zile pentru a se răci și a se întări complet.
Este această rețetă potrivită pentru diabetici?
Da, rețeta poate fi adaptată pentru diabetici prin utilizarea îndulcitorului pudră în loc de zahăr.
Câte porții obțin din această rețetă?
Rețeta este suficientă pentru a servi 10 porții.
Ce ingrediente sunt necesare pentru Cremsnit à la Petitchef?
Ingredientele necesare includ foi de Cremsnit, ouă, zahăr sau îndulcitor, făină, lapte, margarină și esență de vanilie.
Care este secretul pentru a evita cocoloșele în cremă?
Secretul este să amesteci continuu compoziția la foc mic, folosind un tel, pentru a obține o consistență uniformă, similară cu cea a mămăligii.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4/5, 6 voturi
Punctează această reţetă