Petitchef

Cremsnit

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
2 foi de cremsnit gata facute, cumparate din supermarket

5 oua

250 g zahar

2 pliculete de zahar vanilat bourbon

1 litru lapte 3,5%

150 g amidon alimentar, eu am pus gustin

100 g unt 82% grasime

250 ml frisca lichida batuta bine.

Preparare

  • Se sparg oualele si se bat bine cu zaharul pret de 3-4min cu mixerul, pana devin o spuma in care zaharul s-a dizolvat. Se adauga aproximativ 700ml de lapte si mai bati 30 de secunde.
  • Intr-un castron se dizolva amidonul in 300 ml lapte. Intr-o cratita incapatoare se pune laptele cu amidonul si spuma de oua,zahar si lapte. Acum urmeaza cea mai plictisitoare si mai obositoare etapa: cea a fierberii pe foc a cremei.
  • La un foc mic, cu ajutorul unui tel amesteci in continuu in aceasta crema pana se incheaga. Nu dureaza mult, cam 10-15 minute, dar este al naibii de plictisitor si acele 15 minute ti se par ca naiba de lungi, asa ca rabdare si amesteca! Eventual suna o prietena ca poti amesteca si vorbi la telefon in acelasi timp.
  • Atunci cand incepe sa se inchege se intampla in toata masa de lichid, asa ca amesteca bine ca totul sa fie omogen. Trage crema de pe foc si adauga untul pe care il incorporezi in crema.
  • Acum, pe un balcon, ca tot joaca iarna ultima repriza, sau in alt loc rece, lasi crema la racit. Mai amesteci in ea din cand in cand, ca iti va lua cam 2 ore pana se raceste perfect.
  • Bati frisca pana e teapanasi o lasi si pe ea la rece. Atunci cand este rece crema de lapte si oua se amesteca cu frisca. Se pune intre cele 2 foi pe care le lasi peste noapte in frigider sau la rece. Iti trebuie o tava cu peretii inalti, cam de dimensiunile blaturilor de cremsnit, dar daca nu ai, construiesti pereti falsi din folie de aluminiu.
  • Asta e varianta mai pufoasa a cremsnitului, pentru ca daca ati vrea o varianta grea procedati exact la fel pana la etapa cu untul, pe care nu il mai puneti. Dupa ce se raceste bine de tot crema de oua si lapte se ameseca cu 250 g de unt 82% grasime frecat spuma.

Poze

Cremsnit, poza 1Cremsnit, poza 2


Comentarii (22):

elena_ioana_p2018
elena_ioana_p2018, 14/12/2018

Si eu am gatit aceasta reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Adriana G, 14/12/2018

Si eu am gatit aceata reteta

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
05/04/2014

Ff fain

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2013

Foarte buna , incercatise merita :*

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/07/2013

Foarte buna...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/12/2014

Nu e rea varianta mai aproape de original...si foia intreaga deasupera

(0) (0) Abuz
18/04/2014

A fost o reteta buna dar de incepatori .

(0) (0) Abuz
27/03/2014

Bun

(0) (0) Abuz
19/12/2013

Sfgghuj

(0) (0) Abuz
18/12/2013

Foarte delicioasa

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cremsnit à la petitchef
Cremsnit à la petitchef
10 porții
49 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bagel cu somon, castravete si crema de branza
Bagel cu somon, castravete si crema de branza
1 porții
11 min
Foarte ușor
Rețetă Cremsnit (reteta video)
Cremsnit (reteta video)
15 porții
1 oră
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Cremsnit
Cremsnit
4 porții
1h25m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cremsnit (cremes)
Cremsnit (cremes)
8 porții
35 min
Ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: