Petitchef

Cuburi de lapte

Desert
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
un pachet foi de pandispan, de cacao


Crema de lapte:

1 litru lapte

100 g. amidon

4 linguri zahar

100 g. ciocolata alba

250 g. unt sau margarina la temp. camerei

150 g. zahar pudra


Glazura:

200 g. ciocolata cu lapte

5 linguri cu lapte

3 linguri cu zahar

150 g. unt sau margarina

Preparare

  • Amestecam cele 4 linguri zahar + amidonul. Adaugam laptele (150 ml.) putin cate putin, ca la budinca, ca sa nu faca cocoloase .
  • Restul de lapte se toarna intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste la foc mic pana da in clocot; reducem focul si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.
  • E suficient de groasa daca atunci cand radem partea de jos a oalei cu lingura, se vede fundul oalei. Lasam la racit. Mixam untul/margarina cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte.
  • Se pun toate ingredientele la bain-marie si se incalzesc pana se obtine o crema. Lasam sa se raceasca apoi mixam.
  • Se asambleaza : 1 foaie blat, 1 strat crema, 1 strat glazura.Intr-un pachet de pandispan sint 4 foi, deci am pus pe fiecare "ingredientele" expuse mai sus .

Poze

Cuburi de lapte, poza 1Cuburi de lapte, poza 2Cuburi de lapte, poza 3Cuburi de lapte, poza 4Cuburi de lapte, poza 5Cuburi de lapte, poza 6Cuburi de lapte, poza 7Cuburi de lapte, poza 8



Comentarii:

Mariart, 14/11/2018

Prajitura este minunata, este facuta cu foi de pandispan de cacao cumparate din comert si crema din lapte, faina, ciovolata alba , zahar, mirodenii. Nu stiu ce nu a ti inteles! Nu inteleg de ce trebuie sa aruncati cuvinte fara rost si sa judecati!!! Daca nu a ti inteles, intrebati fratilor!!! E chiar atat de greu???

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
rodica_s2015_1, 20/08/2015

Nu inteleg nimic din reteta....

(0) (0) Abuz
20/08/2015

Cum ai preparat foile de pandispan? Te-ai facut de cacao!

(1) (0) Abuz
20/08/2015

Poate ar fi buna , dar explicatia este de neinteles. Daca prajitura de face de catre o tanara fara experienta, nu intelege nimic. Vezi explicatia cu turnarea ingredientelor in bain-marie. Care ingrediente? Am inteles ca este vorba de cele pentru glazura, dar o tanara care face pentru prima oara o prajitura, nu intelege nimic.

(1) (0) Abuz
edithke, 20/08/2015

Excelent

(0) (0) Abuz
17/04/2014

Este extraordinara

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cuburi de lapte
Cuburi de lapte
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cuburi de ciocolata crocante(chocolate crunch cubes)
Cuburi de ciocolata crocante(chocolate crunch cubes)
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cuburi de lapte...devenite felie
Cuburi de lapte...devenite felie
8 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Gris cu lapte si sirop de brad
Gris cu lapte si sirop de brad
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam lapte de capra?De ce sa consumam lapte de capra?Pecorino - banza italiana din lapte de oaiePecorino - banza italiana din lapte de oaie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: