Tortino di cioccolato con cuore fondente

Desert
4 porții
Foarte ușor
1 h 20 m

Ingrediente

4

Preparare

Preparare50 min
Gătire30 min
  • Pentru inceput tapetam bine bine formele cu unt si faina dupa care le bagam in congelator.
  • Topim la bain marie ciocolata impreuna cu untul taiat bucatele si zaharul.
  • Dupa ce s-au topit, luam craticioara de pe baine marie si adaugam unul cate unul cele 4 oua. Ca sa fie mai usor de incorporat, spargem fiecare ou intr-o farfurie si il batem usor cu furculita dupa care il adaugam compozitiei de ciocolata si amestecam bine dupa fiecare ou.
  • Adaugam la sfarsit faina si amestecam bine, scoatem formele din congelator si le umplem 3/4 cu compozitia de ciocolata, acoperim fiecare forma cu folie de aluminiu si le bagam la congelator pentru 1 ora.
  • Preincalzim cuptorul la 220 grade si bagam formele inghetate ( fara folia de aluminiu) in cuptor pentru FIX 12 minute. Atentie foarte mare cu timpul de coacere pentru ca 1 minut in plus poate strica tot desertul.
  • Pentru ca nu toate cuptoarele coc la fel am stat langa usa cuptorului sa observ etapele si sa vi le explic: la inceput se vor coace marginile si apoi treptat treptat se va coace si centrul. Cand toata suprafata este lucioasa atunci il scoatem. Trebuie sa arate asa.
  • Il lasam cam 2 minute in forma sa se racoreasca putin dupa care il rasturnam pe farfurie, Se serveste cald alaturi de salse nu foarte dulci de fructe.
L Laura Adamache

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: