Petitchef

Dulceata de smochine/Confettura di fichi

Aperitiv
10 porții
50 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Preparare

  • Punem intii o farfurie micuta la frigider, iar mai tirziu vom vedea la ce foloseste.Curatim smochinele de pielita, observati in poza ambele castroane, am incercat sa le curat bine pe cele de culoare violet, ca sa nu inchida prea mult culoarea dulcetii.
  • Intr-un vas destul de incapator, rasturnam zaharul si apa,adaugam smochinele rupte in doua/patru, cum doreste fiecare si le lasam sa fiarba la foc mic, amestecind din cind in cind cu o lingura de lemn
  • In timpul fierberii, incercam sa adunam cu o lingura toata spuma de deasupra si lasam in continuare la foc mic cam 45-50 de minute.
  • In reteta originala scria 30 de minute, dar mi s-a parut totusi cam putin.Dupa 30 de minute, luam farfuria de la frigider si punem citeva picaturi de dulceata, ca sa vedem consistenta ei, farfuria rece ajuta la racirea mai rapida a dulcetii.
  • Daca vedem ca au ramas totusi bucati cam marisoare de smochine, le punem in robot si cu ajutorul acestuia le maruntim dar nu prea mult, dupa care rasturnam din nou in vasul cu dulceata. Asa arata dulceata mea, in momentul cind am inchis aragazul.
  • Daca aceasta are consistenta dorita, o turnam asa fierbinte in borcanele spalate si uscate,
    iar pe masura ce inchidem borcanele, le asezam cu capacul in jos, aceasta operatiune ajutind la inchiderea ermetica a lor, le acoperim cu o patura si le lasam asa pina a doua zi.
  • Si-acum ca sa vedeti cit sint de pofticioasa, desfacut astazi un borcan si savurat o feliuta delicioasa la micul dejun.Inca o poza privita in ochi si farfuria decorata cu dulceata.


Poze

Dulceata de smochine/Confettura di fichi
Dulceata de smochine/Confettura di fichi - poza 2
Dulceata de smochine/Confettura di fichi - poza 3
Dulceata de smochine/Confettura di fichi - poza 4
Dulceata de smochine/Confettura di fichi - poza 5
Dulceata de smochine/Confettura di fichi - poza 6
Dulceata de smochine/Confettura di fichi - poza 7
Dulceata de smochine/Confettura di fichi - poza 8

Întrebări:




Comentarii (11):

09/05/2016

"fichi" stiam ca in italiana inseamna altceva, tot dulce, nu pot sa spun aici ce, dar e un fel de pasarica. Oricum, in Italia le zice fighi, nu fichi cum spui tu.

(1) (0) Abuz
11/04/2016

Sigur e dulceata nu gem?

(0) (0) Abuz
07/09/2015

Vreau si eu !

(0) (0) Abuz
29/08/2015

Prea multe seminte trebuia sa o dai prin sita

(0) (0) Abuz
18/08/2015

De o ora si 3 sferturi fierb la ea… aiuria, o reteta scrisa de o gospodina ajunsa in bucatarie de foame… nu va luati duoa reteta, e aiurita rau…

(0) (0) Abuz
10/10/2014

Ce ai facut tu este gem,nu dulceata!

(0) (0) Abuz
05/10/2013

Comentaribbuna rauul t

(0) (0) Abuz
29/09/2013

Este o reteta mult mai buna si mai usoara decat cea pe care o utilizez eu.

(0) (0) Abuz
29/09/2013

(y)

(0) (0) Abuz
23/09/2013

Am facut si eu...mia iesit f.bun

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dulceata din fructe de aronia
Dulceata din fructe de aronia
4 porții
9 ore
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Dulceata de caise la multicooker philips
Dulceata de caise la multicooker philips
6 porții
3 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Smochine cu branza de capra si miere
Smochine cu branza de capra si miere
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Chec cu smochine si migdale
Chec cu smochine si migdale
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu smochine si struguri
Tarta cu smochine si struguri
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

10 motive sa consumam smochine 10 motive sa consumam smochine Si noi ce mai gatim cu...smochine? Si noi ce mai gatim cu...smochine? Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează