Petitchef

Harissa - gustul picant al Maghrebului

Altele
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
321 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 6.65 (1.66€/porție)

Preparare

  • Numarul de ardei iuti nu este fix. Il puteti ajusta dupa cum simtiti nevoia, functie de cum suportati iuteala. Daca ardeii iuti sunt uscati se inmoaie 30 de minute in apa fierbinte, pana se rehidrateaza. Se curata de cotor si de o parte dintre seminte, se scurg bine si se toaca
  • Daca sunt proaspeti, se curata de cotor si o parte din seminte
  • Intre timp se prajesc semintele de chimion si coriandru, intr-o tigaita, fara ulei, la foc mediu, pana isi elibereaza aromele si apoi se zdrobesc intr-un mojar, pana se obtine o pulbere fina.
  • Se piseaza usturoiul impreuna cu sarea, apoi se adauga ardeii si se continua pana cand amestecul devine moale.
  • Se adauga la aceasta mixtura pulberea de seminte si pasta de rosii, iar apoi uleiul, treptat, amestecand pana cand sosul este bine omogenizat si are consistenta maionezei.
  • Se pastreaza intr-un borcan bine inchis si se toarna putin ulei la suprafata pastei, ca sa nu se usuce. Se poate pastra in frigider timp de minim 3 saptamani.
  • Exista si un praf harissa, care se poate folosi ca atare, sau amestecat cu ulei de masline, pentru a forma o pasta, insa este mult mai rar intalnit. A o cutiuta in camara, pe care inca nu am folosit-o; aspectul este foarte asemanator cu cel al unei boia ceva mai grosier granulata.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 321Kcal
  • Carbo: 20.7g
  • Grăsimi: 21.8g
  • Grăsimi sat.: 3g
  • Proteine: 5.6g
  • Fibre: 8.9g
  • Zahăr: 19.1g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 12
Informații nutriționale pentru 1 porție (486g)


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Blondie
Blondie
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Tabbouleh libanez, super parfumat și proaspăt
Tabbouleh libanez, super parfumat și proaspăt
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat
Sos de cârnați: gustos și ușor de preparat
4 porții
30 min
Foarte ușor

Articole conexe

Harissa - Condimentul national al Tunisiei Harissa - Condimentul national al Tunisiei Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Umami – gustul suprem! Umami – gustul suprem!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează