Este o prajitura extraordinar de buna.

De Mona P
(4.25/5 - 4 voturi)

Este o prajitura extraordinar de buna, combinatia de cacao a blatului, cu aroma de vanilie a cremei si frisca pufoasa este o imbinare perfecta.

  • Este o prajitura extraordinar de buna.
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 2
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 3
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 4
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 5
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 6
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 7
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 8
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 9
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 10
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 11
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 12
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 13
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 14
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 15
  • Este o prajitura extraordinar de buna., Poza 16
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
45 min
Gătire:
30 min
Gata în:
1 h, 15 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 4 oua
- 1 lingura zahar
- 2 linguri cacao
- 2 linguri faina
- 1 lingurita zeama de lamaie
- ½ plic praf de copt
Crema:
- ½ pachet unt
- 1 plic budinca de vanilie
- 300 ml. lapte
- 2 linguri de zahar
Sirop :
- 150ml. apa
- 2 linguri zahar
- 1 fiola esenta rom
- Decor:
- 250ml frisca
- 1 plic zahar vanilat
- bombonele colorate

Preparare

Etapa 1

Intr-un vas batem spuma albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, praful de copt stins cu lamaie, cacao si faina. Omogenizam bine compozitia.

Etapa 2

Dam la cuptor incalzit in prealabil, pentru 30min.la foc potrivit (180*C).

Etapa 3

Intr-o cratita punem 250ml lapte, si punem pe foc. Amestecam restul de lapte(100ml) cu praful de budinca si cele 2 linguri de zahar si turnam peste laptele din cratita. Amestecam continuu pana se ingroasa budinca. Dam deoparte adaugam untul si mixam bine , pana obtinem o crema fina .

Etapa 4

Fierbem apa cu zaharul si lasam sa se raceasca apoi adaugam esenta de rom.

Etapa 5

Batem frisca cu zaharul vanilat.Peste blatul racit ,turnam siropul apoi punem crema repartizand-o uniform, intindem si frisca un mod egal pe toata suprafata prajiturii. Cu o furculita , trasam usor dungi prin frisca apoi presaram bombonele colorate.

Rețete inrudite


Întrebări:



De Mona P







Punctează această reţetă:

Video sugerat

Prajitura rasturnata cu ananas




Rețete

Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!”Bucataria buna si vinul bun fac raiul pe pamant””Bucataria buna si vinul bun fac raiul pe pamant”Negresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale