Petitchef

Lapte de pasare - Bulgari de zapada

Desert
4 porții
15 min
Foarte ușor
690 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 3.63 (0.91€/porție)

Preparare

  • Se separa albusurile de galbenus si se bat spuma cu un praf de sare. Cand spuma e tare se adauga 200g zahar treptat si se continue mixarea pana obtinem o spuma tare ca cea de bezele. Intre timp punem laptele pe foc cu 50g zahar si zaharul vanilat. Cat laptele se infierbanta batem galbenusurile spuma cu restul de zahar(50g) si l-a sfarsit adaugam si esenta de vanilie.
  • Cand laptele incepe sa fiarba se pun bulgarii la fiert. Se ia cate o lingura de spuma de albus si se pune in lapte. In functie de capacitatea oalei se pot firbe 3-4 bulgari o data. Aveti mare grija ca laptele va face spuma si o sa se umfle. Amestecati incet cu o lingura pe langa bulgari si la nevoie mai si suflati in spuma.
  • Bulgarii se fierb cam jumatate de min pe fiecare parte apoi se pun la scurs intr-o sita. Dupa fiecare tura sa adunati spuma de la lapte ca sa va scutiti de pricolul de a da laptele in foc, insa nu aruncati spuma ci puneti-o in vasul in care se scurg bulgarii. Dupa ce bulgarii s-au scurs se aseaza cu grija in boluri sau in farfurii adanci.
  • Puneti 2-4 bulgari la portie in functie de cate portii vreti sa faceti. Laptele se strecoara inclusiv cel de la scursul bulgarilor si se pune la fiert la foc mic. Puneti cate un polonic de lapte cald peste spuma de galbenusuri si se amesteca pentru a aduce galbenusurile la aceiasi temperatura cu laptele.
  • Daca am turna galbenusurile direct peste lapte din cauza socului termic am risca sa se branzeasca galbenusurile. Laptele se tine pe foc cam 20-30 de min pe foc mic pana se ingrosa, atentie insa nu permiteti compozitiei sa de-a in clocot pentru ca sigur se va branzi.
  • Cand crema de vanile e gata se toarna fierbinte printre bulgari, incercam sa nu turnam peste ei. Se lasa sa se racoreasca si apoi se baga farfuriile la frigider. Se serveste bine racit.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (679g)
Calorii: 689Kcal
  • Carbo: 103.5g
  • Grăsimi: 18g
  • Grăsimi sat.: 7.4g
  • Proteine: 28.8g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 101.9g
  • ProPoints: 18
  • SmartPoints: 32

Întrebări:




Comentarii:

10/01/2014

Ca pe timpul bunici,foarte bun !

(0) (0) Abuz
11/10/2013

Fff bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gris cu lapte si sirop de brad
Gris cu lapte si sirop de brad
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Gratin de cartofi dulci cu lapte de cocos si curry
Gratin de cartofi dulci cu lapte de cocos si curry
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ceviche de stridii: lapte de tigru si fructul pasiunii
Ceviche de stridii: lapte de tigru si fructul pasiunii
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Orez cu lapte si caramel sarat
Orez cu lapte si caramel sarat
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Pecorino - banza italiana din lapte de oaie Pecorino - banza italiana din lapte de oaie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează