Petitchef

Floare de cais

Desert
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Blat:

Crema:

Bezea:

Preparare

  • Albusurile le-a batut spuma cu zaharul si praful de sare. A adaugat mai apoi galbenusurile, unul cate unul si faina, impreuna cu budinca si praful de copt, in ploaie. Faina (cernuta) a incorporat-o usor, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus.
  • A turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si a introdus-o in cuptor pentru 30-35 minute.
  • Cele 4 galbenusuri le-a mixat impreuna cu zaharul si faina , peste ele am turnat in fir subtire si laptele, dupa care le-a pus pe baie de aburi, amestecand mereu, pana s-a ingrosat compozitia, ca o budinca.
  • In crema rece am incorporat frisca, batuta bine. Dupa ce s-a copt blatul, l-am scos pe un suport sa se racoreasca.
  • Peste blat a turnat crema.
    Peste crema a pus bezeaua, pregatita tot pe baie de aburi: albusurile batute cu zaharul, si mai apoi adaugata nuca de cocos. A cam exagerat cu amestecatul si mi s-a lasat bezeaua.


Poze

Floare de cais, poza 1
Floare de cais, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura divina
Prajitura divina
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura iepuras coconas
Prajitura iepuras coconas
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura cu blat din napolitane si budinca de vanilie
Prajitura cu blat din napolitane si budinca de vanilie
7 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Milkshake cu zmeura si capsune
Milkshake cu zmeura si capsune
1 porții
5 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.