Nanaimo bars

(4.53/5 - 51 voturi)
4 comentarii

  • Nanaimo Bars
  • Nanaimo Bars, Poza 2
  • Nanaimo Bars, Poza 3
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
5 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
35 min
Gata în:
55 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 100-120 g unt
- 60 g zahar
- 5 linguri de pudra de cacao
- 1 lingurita extract de vanilie
- 200 g biscuiti
- 100 g nuca de cocos
- 60-80 g nuca prajita si taiata
- sirop legat

Crema de unt:
- 125 g unt
- 250 zahar alb farin
- 2 lg vanilie instant
- 3 lg de lapte

Topping:
- 1 borcan de gem de zmeura

Preparare

Etapa 1

Se amesteca untul, zaharul, cacaoa si 1 lingurita de vanilie la sticluta, intr-un vas cu fund dublu sau pe baine-marie. Se amesteca la foc mic pana cand amestecul este usor îngrosat.

Etapa 2

Biscuiti se sfarama, se adauga nuca de cocos nuca prajita si taiata bucati cu un cutit, nu prin masina ca se face praf si nu se vad in aluat. Se adauga peste acest amestec uscat si amestecul topit de unt. Se amesteca bine.

Etapa 3

Compozitia este pentru o forma de cca. 15x22 cm. Se pune hartie de copt, se pune compozitia de biscuiti si nuca si se apasa sa fie compacta. Se da la rece.

Etapa 4

Pentru crema se bate la mixer untul, zaharul, praful de vanilie instant si laptele.Se bate pana devine o crema care se intinde peste blatul de biscuiti.

Etapa 5

Daca nu aveti pudding instant, faceti un pudding clasic, doar cu jumatate din cantitatea de lapte de pe plic, raciti fara sa se faca crusta si amestecati 2 linguri in crema de unt.

Etapa 6

Pentru topping am deviat putin de la reteta clasica si am folosit un borcan mic de gem de zmeura, pe care l-a incalzit atat cat sa devina fluid si sa poata fii intins uniform peste crema de unt.

Etapa 7

Gemul nu trebuie sa fie cald, ca sa nu se topeasca untul. Dati la frigider. Se taie cand s-a intarit.

Rețete inrudite


Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii:

04/10/2015

Dar praful de Pudding(Vanillepudingg??? cind se pune?
Bitte Antwort

(0) (0) Abuz
30/06/2011

Excelenta la vedere vom vedea la gustat

(0) (0) Abuz
23/11/2016

Cand se pune siropul legat?

(0) (0) Abuz
13/11/2016

Fb

(0) (0) Abuz




Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale