Petitchef

Reteta romantica de Ziua indragostitilor - Prajitura cu bezea si ciocolata

Desert
8 porții
50 min
1 h 15 m
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru crusta din bezea :

Pentru umplutura :

Pentru topping :

Preparare

  • Prepararea bezelei :
    Incalziti cuptorul la 275 de grade. Apoi se unge o tava pentru placinta cu unt si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se bat albusurile spuma impreuna cu sarea, iar cand aincep sa se intareasca se adauga zaharul treptat. La sfarsit, se adauga si vanilia si se bat in continuare (cu telul sau mixerul, la viteza mare) pana cand devin foarte tari. Compozitia se asaza in tava si se da la cuptor timp de 1 ora si15 minute. Apoi se scoate si se lasa la racit.
  • Prepararea umpluturii :
    Ciocolata, pudra de espresso, sarea si ¾ ceasca de apa se pun pe foc la bain marie si se tin pana cand se topeste ciocolata. Amestecati continuu in acest timp dupa care adaugati galbenusurile, unul cate unul, si se lasati la racit. Frisca se amesteca cu lichiorul dupa care se incorporeaza in ciocolata bine racita. Intregul continut se pune la frigider.
  • Asamblarea prajiturii :
    Dupa racirea completa, umplutura de ciocolata se pune peste bezea si se tine la frigider cel putin 4 ore. Cand este suficient de intarita, se scoate din tava, se asaza pe un platou, deasupra se intinde frisca amestecata cu vanilie si se decoreaza cu capsuni sau zmeura si/sau doar cu ciocolata rasa.


Întrebări:




Comentarii:

13/10/2013

Am facut-o.....e divina ;)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/02/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cele mai servite cocktailuri de Ziua Indragostitilor Cele mai servite cocktailuri de Ziua Indragostitilor

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează