Petitchef

Cosulete cu nuca si gem de caise

Desert
8 porții
30 min
40 min
Foarte ușor
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, poza 2
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, poza 3
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, poza 4
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, poza 5
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, poza 6
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, poza 7
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, poza 8
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, poza 9
  • COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE, poza 10
  • (4.78/5 - 473 voturi)
  • 74
  • 31
COSULETE CU NUCA SI GEM DE CAISE
 

Ingrediente

Numarul de porții: 8
o cana de untura(250 ml)

4 linguri de smantana fermentata

4 galbenuse

5 linguri de zahar

1 zahar vanilat

o lingurita de bicarbonat (pe care eu il sting cu otet de nuci)

cca 700-800 g faina

Preparare

  • Se face un aluat care se lasa sa se odihneasca cca 1 ora.In forma de cosulet se pune o hartie pentru muffins (ca sa nu se lipeasca aluatul de forma) si se modeleaza cosuletul dupa dorinta (cu mai mult sau mai putin aluat).
  • Se "umplu" cosuletele cu dulceata(gem) de caise ( cca o lingurita )Albusele rezultate din separarea oualor se bat bine cu zahar (5-8 linguri, in functie de cat de dulce va place), se amesteca cu 250-350 g de nuca macinata si arome (rom, scortisoara, coaja de lamaie dupa gustul si dorinta fiecaruia).
  • Cu posul se pun moturi de bezea cu nuca fiecarui cosulet.In varf se pot pune jumatati de samburi de nuca.Astfel "echipate" cosuletele se introduc in cuptorul incalzit la 180*pentru 35-40 min (se mai verifica ).
  • Nu trebuie sa fie prea rumenite.Cand sunt coapte se scot cu grija din forma metalica, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar praf.Se servesc reci, desi, daca aveti curaj, puteti incerca si unul fierbinte sunt dementiale .


Comentarii (74):

11/12/2016

Excelenta!!!!!

(0) (0) Abuz
17/01/2016

Super

(0) (0) Abuz
05/10/2015

Mamica mea ma rasfata cu aceste delicatete ,chiar sint super bune stia ca sint preferatele mele,multumesc mult pt. aceasta reteta nu aveam de unde sa fac rost de ea.

(0) (0) Abuz
12/06/2015

12 Iunie 2015 - Par sa fie gustoase si chiar sunt aspectuase dar cu scrierea stam tare prost. Se scrie : GALBENUSURI si ZAHAR PUDRA . - nu galbenuse si zahar praf...

(0) (0) Abuz
micu, 08/04/2015

Simt gustul copilariei. Sunt delicioase!

(0) (0) Abuz
18/02/2015

Am sa incer la sf de saptamana sa imi fac si eu ,imi plac la nebunie

(0) (0) Abuz
23/12/2014

Iubesc reteta asta de cand eram copil

(0) (0) Abuz
21/12/2014

DELICIOASA

(0) (0) Abuz
16/06/2014

Arata foarte bine

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
23/04/2014

Delicioase

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: