Petitchef

Tort festiv de Revelion

Desert
6 porții
1 h 30 m
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 220?C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de copt.Intr-o cratita, pe foc potrivit, se dau in clocot laptele, vinul, sarea, zaharul si untul.Se ia cratita de pe foc si se adauga toata faina o data.
  • Se amesteca repede pana cand aluatul formeaza un bulgare mare si se desprinde de pe fundul vasului.Se lasa aluatul sa se raceasca.Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.Pe tava pregatita se formeaza din aluat niste bilute.
  • Se dau la cuptor 10 minute, se reduce temperatura cuptorului la 200?C, se lasa inca 10 minute, apoi se reduce temperatura la 180?C si se mai lasa inca 10 minute.Se lasa eclerele sa se raceasca, apoi se umplu cu pudding.Pe o farfurie de servire se aseaza, in cerc, un rand de eclere umplute.
  • Se stropesc deasupra cu zahar caramelizat, iar peste aceastea, se aseaza repede inca un rand de eclere.Se repeta straturile pana s-au terminat eclerele (prajitura va trebui sa aiba, in final, forma de con).Se decoreaza prajitura cu zahar caramelizat si bomboane de ciocolata.


Poze

Tort festiv de Revelion
Tort festiv de Revelion - poza 2
Tort festiv de Revelion - poza 3
Tort festiv de Revelion - poza 4
Tort festiv de Revelion - poza 5
Tort festiv de Revelion - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cum sa bei corect de Revelion Cum sa bei corect de Revelion Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează