Petitchef

Galuste Austriece dulci (Austrian Germknoedel)

Desert
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Incepeti cu aluatul: Amestecati drojdia cu faina, zaharul, zaharul vanilat , lamaia si sarea. Adaugati apoi untul, oul si laptele si framantati pana se formeaza un aluat moale. Framantati aluatul cam 5 -10 minute pana este elastic, folosind putina faina in ploaie si udandu-va mainile pentru a nu se lega de maini.
  • Formati o bila din aluat adaugati faina in ploaie si asezati-o int-un vas la caldurica. Acopetiti cu un prosp curat. Lasati aluatul sa creasca cam 1/2 ora pana la o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
  • Faceti umplutura: Amestecati gemul cu romul si scortisoara. Puteti folosi si gem de visine sau Nutella daca doriti.
  • Formati galustele: Luati aluatul de la caldurica si asezati-l pe un “dog” de lemn pe care ati presarat faina in prealabil sau pe o masa curata cu faina. Taiati aluatul i bucatele de 50 sau 60 de grame, nu mai mari deoarece va lua mai mult timp pentru a le fierbe le aburi.
  • Rulati fiecare bucatica int-o biluta, apoi intindeti-o , adaugati 2 lingurite de gem de prune si inchideti-o intr-o biluta, cu gemul in interior.
  • Asezati bilutele umplute sub un prosop sa se odihneasca 10-20 de minute.
    Pregatiti-va sa fierbeti la aburi galustele. Daca aveti un “steamer” profesional (e o oala speciala care are apa dedesubt, iar galustele se pun deasupra pentru a fi fierte la aburi) folositit-l. Daca nu sa improvizam. Folositi o cucta daca aveti. Daca nu aveti nici cucta, atunci folositi o oala mare in care puneti apa si asigurati-va ca aveti si un gratar (sau oala mai mica) pe care pot fi puse galustele fara a ajunge in apa. Puneti capacul pe oala si fierbeti apa la foc mare pentru a produce aburi.
  • Fierbeti la abur:Asezati galustele la abur si fierbeti-le cam 10 minute sau pana sunt bine facute in interior.

    Serviti cu creme anglais, sos de vanilie si mac presarat pe deasupra.


Poze

Galuste Austriece dulci (Austrian Germknoedel), poza 1
Galuste Austriece dulci (Austrian Germknoedel), poza 2
Galuste Austriece dulci (Austrian Germknoedel), poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Galuste cu prune la cuptor
Galuste cu prune la cuptor
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Galuste cu gem de prune
Galuste cu gem de prune
4 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Galuste cu prune congelate
Galuste cu prune congelate
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Falafel din cartofi dulci
Falafel din cartofi dulci
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
6 porții
1 oră
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Cum se fac galuste pufoase din gris? Cum se fac galuste pufoase din gris? Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.