Petitchef

Galuste Austriece dulci (Austrian Germknoedel)

Desert
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Incepeti cu aluatul: Amestecati drojdia cu faina, zaharul, zaharul vanilat , lamaia si sarea. Adaugati apoi untul, oul si laptele si framantati pana se formeaza un aluat moale. Framantati aluatul cam 5 -10 minute pana este elastic, folosind putina faina in ploaie si udandu-va mainile pentru a nu se lega de maini.
  • Formati o bila din aluat adaugati faina in ploaie si asezati-o int-un vas la caldurica. Acopetiti cu un prosp curat. Lasati aluatul sa creasca cam 1/2 ora pana la o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
  • Faceti umplutura: Amestecati gemul cu romul si scortisoara. Puteti folosi si gem de visine sau Nutella daca doriti.
  • Formati galustele: Luati aluatul de la caldurica si asezati-l pe un “dog” de lemn pe care ati presarat faina in prealabil sau pe o masa curata cu faina. Taiati aluatul i bucatele de 50 sau 60 de grame, nu mai mari deoarece va lua mai mult timp pentru a le fierbe le aburi.
  • Rulati fiecare bucatica int-o biluta, apoi intindeti-o , adaugati 2 lingurite de gem de prune si inchideti-o intr-o biluta, cu gemul in interior.
  • Asezati bilutele umplute sub un prosop sa se odihneasca 10-20 de minute.
    Pregatiti-va sa fierbeti la aburi galustele. Daca aveti un “steamer” profesional (e o oala speciala care are apa dedesubt, iar galustele se pun deasupra pentru a fi fierte la aburi) folositit-l. Daca nu sa improvizam. Folositi o cucta daca aveti. Daca nu aveti nici cucta, atunci folositi o oala mare in care puneti apa si asigurati-va ca aveti si un gratar (sau oala mai mica) pe care pot fi puse galustele fara a ajunge in apa. Puneti capacul pe oala si fierbeti apa la foc mare pentru a produce aburi.
  • Fierbeti la abur:Asezati galustele la abur si fierbeti-le cam 10 minute sau pana sunt bine facute in interior.

    Serviti cu creme anglais, sos de vanilie si mac presarat pe deasupra.


Poze

Galuste Austriece dulci (Austrian Germknoedel)
Galuste Austriece dulci (Austrian Germknoedel) - poza 2
Galuste Austriece dulci (Austrian Germknoedel) - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
Cartofi dulci copți cu sos ușor skyr
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Falafel din cartofi dulci
Falafel din cartofi dulci
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Mojito royal cu sampanie
Mojito royal cu sampanie
1 porții
5 min
Foarte ușor

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Cum se fac galuste pufoase din gris? Cum se fac galuste pufoase din gris? Mere in caramel – amintiri dulci ale copilariei Mere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează