Petitchef

Jeleu de lamaie

Desert
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2 lamai marisoare

300 g + 50 g zahar

Preparare

  • Intr-o craticioara punem lamaile si apa destula pentru a le cuprinde. Punem craticioara pe foc si lasam la fiert pana ce lamaile se inmoaie.Cand sunt gata, le taiem in jumatate si scoatem TOTI samburii.
  • Punem apoi totul (pulpa, sucul si coaja lamailor) intr-un bol de mixer si mixam pana devine pasta.
    Intr-o craticioara punem la foc micut (eventual deasupra unei placi mai groase de fonta, pentru a proteja fundul craticioarei) pasta obtinuta si zaharul.
  • Amestecam constant si lasam sa fiarba 30 minute. Deci 30 minute de cand incepe sa fiarba nu de cand punem craticioara pe foc.Captusim o tava cu hartie de copt si turnam compozitia de lamaie. pus-o intr-un strat cam subtire pentru ca imi era teama ca nu se va inchega, insa data viitoare voi face stratul mai gros pentru ca acum stiu: se incheaga BETON si se taie frumos.
  • Lasam sa se raceasca bine si apoi taiem bucatele potrivit de mari.Pe o tavita punem cele 50g zahar si tavalim prin el fiecare bucatica de jeleu.Le asezam pe o alta tavita si le mai lasam un picut, apoi le putem servi. Sunt delicioase si racoritoare, o alternativa mai sanatoasa a bomboanelor din comert.Acum ma bantuie o intrebare: oare nu merge si cu alte citrice. Vom vedea.

Întrebări:

Daca vor fi bune as vrea sa stiu daca ai incercat si cu alte fructe?pentru ca eu nu vreau gelatine si nici altceva pentru fetita mea si vad ca aceasta reteta este fara porcarii deci e grazava daca faci si din alte fructe te rog da-mi si mie reteta multumesc pare ok

Raspuns:

Nu am incercat cu alte fructe, doar cu lamaie :)

Buna seara. Doresc sa va intreb: zaharul din exterior nu se topeste ? cum se pot pastra mai mult timp bucatelele de jeleu. Eu am facut din gutui si a fost ok dar dupa 3 zile zaharul era topit si jeleul destul de moale. Va multumesc. Rusu

Raspuns:

Zaharul nu s-a topit si jeleurile s-au uscat putin. La mine nu au stat prea mult timp pana s-au terminat, deci nu stiu sa va zic cum se comporta daca le pastrezi mai mut timp.



Video sugerat

YouTube

Comentarii:

22/03/2014

Foarte bune si aromate!

(0) (0) Abuz
16/03/2014

Super aspectos!

(0) (0) Abuz
09/08/2013

Super simplu

(1) (0) Abuz
30/01/2013

Exceptionala naturala sanatoasa si nu prea ca are mult zahar super ok in rest asi vrea sa stiu daca a incercat cineva si cu alt fruct?

(1) (0) Abuz
17/08/2012

Super!
Am sa incerc cu Ghimbir bun pentru raceala.

(1) (0) Abuz
alexandra irina, 11/02/2011

Este foarte buna dupa parerea mea cred inca nu am incercato am10 ani si am facuto impreuna cu prieteni mei iti multumim pentru idee

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Jeleuri ousor
Jeleuri ousor
8 porții
24h5m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Moelleux cu lamaie
Moelleux cu lamaie
6 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Jeleu de gutui
Jeleu de gutui
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Jeleu agar agar
Jeleu agar agar
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Jeleu cu fructe de padure
Jeleu cu fructe de padure
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: