Petitchef

Prajiturica cu glazura alba (de post)

Desert
4 porții
15 min
30 min
Foarte ușor
956 Kcal

Ingrediente

4

foi:

Preparare

  • Se face un aluat din aceste ingrediente,s-ar putea sa mai ceara faina aluatul, ,se lasa la rece circa 1 ora,apoi se coc pe dosul tavii 4 foi) si sa mmodific cate ceva,asadar a facut aceeasi reteta de foi doar ca a adaugat un pic de colorant rosu in compozitie,si asa au iesit foile colorate spre portocaliu,crema-a impartit-o in trei o parte a lasat-o culoarea naturala cu esenta de vanilie iar doua parti le-am colorat cu cacao si a pus esenta rom.
  • Glazura e o experienta noua,dar buna,alor mei le-a placut mult-330 g zahar tos,50 g glucoza cine are,eu nu am avut si am pus miere de albine,70 g apa.
  • Puneti toate ingredientele intr.o olita si la fiert cu ele,acolo scria pana ajunge la 115grade,dar cum e nu a termometru am lasat sa fiarba 2-3 clocote,apoi se lasa sa se raceasca pana la temperatura de 60 grade,a aproximat,circa 10-15 minute a lasat si apoi am mixat cu mixerul cam 5 minute,calda se pune peste prajitura,se intareste repede,aveti grija,e abia a invatat cum de lucreaza cu ea,a doua oara cand a sa fac stiu ce am de facut,se lasa mai calda ca sa fie mai lichida si sa se intinda fara sa lase urme.

Rețete inrudite

YouTube

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (252g)
Calorii: 956Kcal
  • Carbo: 129.3g
  • Grăsimi: 41.7g
  • Grăsimi sat.: 8.2g
  • Proteine: 12.7g
  • Fibre: 4.7g
  • Zahăr: 52.3g
  • ProPoints: 26
  • SmartPoints: 36

Poze

Prajiturica cu glazura alba (de post), poza 1
Prajiturica cu glazura alba (de post), poza 2

Întrebări:





Rețete inrudite

Rețetă Salata de post in straturi
Salata de post in straturi
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Dobos fals(de post)
Dobos fals(de post)
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura de post cu gem de prune si glazura de zahar
Prajitura de post cu gem de prune si glazura de zahar
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Layer cake cu capsune
Layer cake cu capsune
10 porții
1 h 43 m
Ușor
5 / 5


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.