Lemon curd

Desert
Foarte ușor
20 min
191 Kcal

Este o crema pe baza de suc de citrice (de unde denumirile specifice de orange curd sau lemon curd), O Umplutura perfecta pentru tarte sau prajituri, toppingul aromat pentru biscuiti sau briose.

Ingrediente

10

Preparare

Preparare10 min
Gătire10 min
  • Lemon curd - Preparare etapa 1Se amesteca ouale cu zaharul si amidonul de porumb. Adaugati sucul de la 2 lamai si coaja de la 1 lamaie.
  • Lemon curd - Preparare etapa 2Se amesteca bine, apoi se pune pe foc mediu/ridicat pana se ingroasa, amestecand constant cu un tel.
  • Lemon curd - Preparare etapa 3Odata ce crema s-a ingrosat, se ia de pe foc si se adauga untul taiat in bucati. Se amesteca bine pana se incorporeaza, apoi se adauga sucul de la 1 lamaie. Se amesteca bine.
  • Lemon curd - Preparare etapa 4Se toarna crema intr-un borcan si se lasa cel putin 2 ore in frigider.
  • Lemon curd - Preparare etapa 5Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt beneficiile lemon curd-ului?

Lemon curd-ul este o sursă excelentă de vitamina C, având și un gust delicios care poate îmbunătăți deserturile.
Lemon curd-ul poate fi păstrat în frigider timp de aproximativ 1-2 săptămâni, dacă este depozitat într-un recipient etanș.
Da, poți folosi portocale sau lime pentru a crea variante diferite de curd, fiecare având un gust unic.
Tradițional, lemon curd-ul conține ouă și unt, dar există rețete vegane care folosesc ingrediente alternative, cum ar fi tofu sau ulei de cocos.
Lemon curd-ul este perfect ca umplutură pentru tarte, prăjituri, sau ca topping pentru biscuiți și brioșe, aducând un gust proaspăt și acrișor.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 191Kcal
  • Carbo: 14.4g
  • Grăsimi: 12.6g
  • Grăsimi sat.: 7.3g
  • Proteine: 3.5g
  • Fibre: 0.7g
  • Zahăr: 12.9g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (87g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.47/5, 15 voturi 6 comentarii

cameliapad

Pe mine m-a convins! Sigur am să încerc!

abuz

Diana Lucia

Doamnei Speranta: este "lemon curd" (adica crema de lamaie, in limba engleza) si nu "crud" (oricum, este pusa si pe foc, deci nu este 'crud' deloc).

Doamnei Constanta: Lemon curd se consuma ca atare, ca orice crema-desert, sau se pot umple cu el gogosi, ecleruri, cremschnit-uri, etc.

"Doamnei" Facebook: Faina de porumb este bine-cunoscutul zeamil, comercializat de ani buni drept "GUSTIN" - Amidon alimentar f. fin (gama produselor dr. Oetker).

abuz

Speranta

Nu stiu, de-i bine, lemon curd sau crud, e o diferenta uriasa, o voi incerca

abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

In afara de un chec, o placinta, un pandispan, un cozonac, o gogoasa sau o crema de zahar ars eu nu ma prea pricep la prajituri si as vrea sa stiu la ce se foloseste crema asta pentru ca am mai auzit de "lemon curd"-ul asta dar nu stiu la ce se foloseste.; poate-mi spune si mie cineva care se pricepe!

abuz

Facebook

Cu ce pot înlocui faina de porumb ?Si pot pune si albusurile la crema nu se taie?

abuz

Ella

Bravooo

abuz