Petitchef

Negresa cu unt de arahide

Desert
8 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
Se face foarte usor si are un gust minunat :) Tot ce pot spune:"Esente tari in sticle mici" pentru ca fiecare bucatica nu contine doar multe calorii, ci multe "gigacalorii" :)

Ingrediente

Numarul de porții: 8
225 g unt de arahide;DSC_5653

225 g ciocolata;

250 g zahar brun fin;

3 oua;

100 g faina;

1/2 lingurita praf de copt.

Preparare

  • Se pastreaza cate 50 g din untul de arahide si ciocolata.
  • Intr-o tigaie mare se pun untul de arahide, ciocolata si zaharul.
  • Se lasa sa se topeasca, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand aproape s-a dizolvat zaharul se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca si se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
  • Este foarte important ca zaharul brun sa fie fin, caci altfel pana se dizolva zaharul, se arde ciocolata.

    Dupa ce s-au omogenizat ouale se adauga faina cu praful de copt si se incorporeaza.
  • O tava mica cu latura de 20 cm se tapeteaza cu hartie de copt. Se niveleaza compozitia.

    Untul de arahide pastrat se topeste si se stropeste cu acesta negresa.
  • Tava se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.

    Se scoate, se stropeste cu ciocolata ramasa topita si se lasa sa se raceasca in tava.
  • Cand se raceste se taie in bucatele si se serveste.

Poze

Negresa cu unt de arahide, poza 1Negresa cu unt de arahide, poza 2Negresa cu unt de arahide, poza 3



Comentarii (18):

02/10/2013

Foarte foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
sorincoserea
sorincoserea, 02/10/2013

IMI PLOUA IN GURA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău: Draguta reteta. Calorii??

(0) (0) Abuz
03/10/2013

ARATA SUPER SI SIGUR E SI DELICIOASA.

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Buna rau

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Super

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Nu este nici un lichid in reteta?

(0) (0) Abuz
Răspuns AndraR:

Exact acestea sunt ingredientele. Untul, ciocolata si zaharul se topesc iar impreuna cu ouale devin o crema in care se poate incorpora foarte usor putina faina din reteta.

02/10/2013

Foarte BUNA!

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Am facut si e buna

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Negresa cu topping caramel!!
Negresa cu topping caramel!!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Negresa laurei
Negresa laurei
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Negresa cu inima de cocos
Negresa cu inima de cocos
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Negresa cimitir halloween
Negresa cimitir halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de Paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Unt versus MargarinaUnt versus MargarinaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaTu stii ce fel de unt consumi?Tu stii ce fel de unt consumi?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: