Merele se spala, se curata de coaja, li se scot semintele. Se dau pe razatoare. Se amesteca cu zahar si putina scortisoara. Se pune amestecul intr-un bol si se da deoparte.
Se pregateste aluatul. Se framanta drojdia cu putin zahar (o lingura), pana se face o pasta apoasa. Dupa care se pune o cescuta mica cu ulei si o cana mica de 200 ml cu apa calda. Intr-un castron se toarna jumatate de pachet de faina, se adaiga compozitia de mai sus, se framanta.
Se imparte in doua coca. Un strat se intinde folosindu-va de sucitor, in tava pentru cuptor, peste acesta se toarna amestcul de zahar, scortisoara si mere rase. Se adauga cel de-al doilea strat de aluat (se intinde la fel, folosind sucitorul). Se baga placinta in cuptor, unde va sta cc o ora, la foc mediu. Ca sa va dati seama daca s-a facut, se incearca cu furculita.
Comentarii (15):
Buna:)foarte buna:)cine zice ca e praf a pus pere in loc de mere:)):)):P:P
Prafff
Buna
Foarte buna reteta
Buna
Super buna
Foarte buna
Bunaa
Ff bun
ESTE USOR DE PREPARAT