Petitchef

Prăjitură cu frișcă și jeleu de afine

:)

Desert
15 porții
1 oră
12 ore
Ușor

Ingrediente

15

Preparare

  • Blat : Se bat albușurile cu sare până se formează spuma apoi se adaugă zahărul și se mai bat până se obține o bezea tare și lucioasă. Se adaugă făina și praful de copt. Se pune compoziția într-o tavă unsă cu ulei și se coace 30-35 min la 180 grade. Când e gata se lasă să se răcească.
  • Strat de frisca : Se hidratează gelatina cu puțină apă. Se bate frișca cu zahărul și se adaugă esența și gelatina. Se pune peste blat.
  • Jeleu de afine : Se hidratează gelatina cu puțină apă. Se amestecă afinele cu zahărul și apa și se fierb până se îngroașă siropul. Se lasă să se răcească apoi se adaugă zahărul vanilinat și gelatina. Se pune peste frișcă cu o lingură și se lasă la rece câteva ore sau peste noapte.

Rețete inrudite

YouTube

Prajitura-fursec



Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
Prajitura cu dovleac placintar si nuca de cocos
20 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! O ceasca de sanatate – o ceasca de afine! O ceasca de sanatate – o ceasca de afine! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează