Prăjitură cu frișcă și jeleu de afine


:)

Ingrediente

Blat : 4 albușuri, 4 gălbenușuri, 5 linguri zahăr, 5 linguri făină, 1 plic praf de copt, sare.
Strat de frișcă : 200 ml frișcă, 1 esență de vanilie, 125 g zahăr, 1 plic gelatină.
Jeleu de afine : 430 g afine, 150 g zahăr, 400 ml apă, 1 plic zahăr vanilinat, 1 plic gelatină.

Preparare

Etapa 1

Blat : Se bat albușurile cu sare până se formează spuma apoi se adaugă zahărul și se mai bat până se obține o bezea tare și lucioasă. Se adaugă făina și praful de copt. Se pune compoziția într-o tavă unsă cu ulei și se coace 30-35 min la 180 grade. Când e gata se lasă să se răcească.

Etapa 2

Strat de frisca : Se hidratează gelatina cu puțină apă. Se bate frișca cu zahărul și se adaugă esența și gelatina. Se pune peste blat.

Etapa 3

Jeleu de afine : Se hidratează gelatina cu puțină apă. Se amestecă afinele cu zahărul și apa și se fierb până se îngroașă siropul. Se lasă să se răcească apoi se adaugă zahărul vanilinat și gelatina. Se pune peste frișcă cu o lingură și se lasă la rece câteva ore sau peste noapte.

Întrebări:








Punctează această reţetă:


Video sugerat

Prajitura rasturnata cu ananas


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Ce putem pregati cu afine?Ce putem pregati cu afine?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale