Petitchef

Prajitura felie de lapte / Milch schnitte

Desert
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru blat :

Pentru crema:

Pentru prepararea laptelui condensat am folosit :

Preparare

  • E mai rapid asa, crema trebuie sa stea putin la rece. Daca nu aveti lapte condensat cumparat, atunci il preparati pe el primul, asa cum a descris aici.
    Am facut crema din belsug, adica cantitate dubla. Ca sa fiu sigura ca nu voi avea in final blat cu o mini dunga de lapte. Si nu mi-a parut rau, crema face tot farmecul acestei prajituri. A inceput prin a pune gelatina la umflat in lapte. Apoi a incalzit-o putin, fara a o fierbe.
  • A adaugat laptele condensat si a lasat deoparte, timp in care a batut frisca. A amestecat cele doua compozitii, a gustat si m-a decis ca nu mai e nevoie de miere suplimentara. Asta e o chestiune de gust, puteti sa mai indulciti daca va place. A lasat la rece pentru circa jumatate de ora sau chiar mai mult, timp in care a facut blaturile si a mai amestecat sporadic in crema. Si a si gustat. Ca deh, nu se putea sa scape asa bunatate! Haideti acum sa facem blatul, mai bine zis cu cele doua foi de blat. A preferat sa fac doua foi, in loc sa fac una mai groasa si apoi sa o tai pe mijloc.
  • Pur si simplu nu imi iese taietura dreapta. Asta e, m-a resemnat cu gandul . A separat albusul de galbenus. Albusul l-am batut spuma cu zaharul, apoi am adaugat galbenusul frecat cu putina sare, am turnat in ploaie faina amestecata cu caco si praf de copt, a omogenizat si gata blatul. Pentru ca m-a decis sa fac doua foi, am facut compozitia intr-un vas gradat : astfel, in tava a turnat fix jumate. Nu din ochi, ci pe masurat. Tava a fost tapetata cu hartie de copt, asa ca nu mi-a facut griji ca se va lipi la copt.
  • In cuptorul incins in prealabil la 170 de grade fiecare foaie de blat a avut onoarea sa stea cam 10 minute. Au stat cuminti la racit, fara sa fie scoase din tava. Norocul meu a fost ca am doua tavi de aceeasi dimensiune, asa ca asamblarea prajiturii a fost chiar simpla. Peste blatul copt aflat in tava mai inalta am turnat crema, a nivelat frumos si apoi a acoperit cu a doua foaie.
  • Acum urmeaza partea cea mai grea : trebuie sa stea la frigider cateva ore bune sa se intareasca crema. Noi a bagat nasul mai devreme si s-a cam mancat jumatate din ea. Asa moale cum era, mancata cu lingurita, ca inghetata topita.
  • Ce a scapat de prima invazie s-a mancat cu pofta a doua zi. Acum mi-au mai ramas doar pozele, ca dovada ca a avut o asa bunatate in casa.


Poze

Prajitura felie de lapte / Milch schnitte
Prajitura felie de lapte / Milch schnitte - poza 2

Întrebări:




Comentarii (22):

04/02/2014

A iesit buna,buna;buna! uneoi nu imi iese blatul dar acum tin ouale in putina apa calda si apoi se bat asa bine albusurrile!a iesit pufos si gustos,si e asa rapid de facut;recomand!

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
28/01/2014

SU-PER-BA!! Are un gust excelent si iti lasa gura apa numai cand te uiti la ea :* :) :D E irezistibila!! :*

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Nana, 25/08/2022

Unora chiar le place sa fie carcotasi!! Da, sunt cateva greseli de scriere pe acolo dar daca esti atent chiar au sens explicatiile. Eu am inteles-o asa ca in w-end ma apuc sa o gatesc familiei! Sigur o sa fie delicioasa!

(0) (0) Abuz
19/02/2019

Nu se intelege nimic de la modul de preparare a cremei. daca blatul mai intelegi ceva ca este cel de pandispan la crema ioc. Nu stiu cand pun laptele simplu si in ce. la ingrediente e si lapte dulce dar nu apare nicaieri ce faci cu el. Va rog cand faceti oreteta nu mai adaugati comentarii fara rost, Gen ce buna e , ca ati mancat tot sau chestii de astea care nu ne intereseaz pe cei ce vrem sa stim retetele. Sunt fara valoare si fara rost numai ne complicam si uitati sa souneti esentialul reteta corect. dimensiuni tavi nu . e varza reteta

(0) (0) Abuz
09/03/2017

Poate ca o sa iasa buna dar felul in care reteta e prezentata este infect! Nu are cap si coada, nu are pasi logici si se pare ca bucatareasa sau bucatarul are un alter ego care gateste alaturi de ea(el). Nu sti cand faci crema, cand faci blatul, se incepe cu o crema care trebuie sa stea la rece dar care se mananca desi nu a fost facuta inca etc. M-a luat durerea de cap. As fi vrut sa o gatesc dar cred ca imi ia mai mult timp sa descalcesc reteta decat sa pregatesc prajitura!

(2) (0) Abuz
06/11/2015

Nu este prezentata in nici o ordine logica modalitatea de preparare a retetei.
Pasii 5 si 6 nu au nici o relevanta pentru o reteta.
In momentul in care caut o reteta, mi-as dori sa vad pasi logici construiti pe principiul: actiune si rezultat asteptat.
O reteta ar trebui sa se rezume la pasii necesari, nu la relatari adiacente complet subiective si irelevante.

(2) (0) Abuz
29/07/2015

Cine, frate, a adaugat, a batut, a separat...? ce scris, nashpa!

(2) (0) Abuz
08/05/2015

EXCELENT!!!!!!!!!!YUMMY, YUMMY,,,

(0) (1) Abuz
17/09/2014

Pentru ce marime de tava este reteta??

(0) (0) Abuz
17/04/2014

E cea mai buna prajitura!

(0) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata? Cel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizza Cel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează